A tökéletes karácsonyi halászlé
A karácsony a halászléfőzés és -fogyasztás időszaka, ilyenkor mindenki főzi és fogyasztja ezt a remekbe szabott fogást.
Temérdek hallé létezik, de a hagyományos, hazai pontyból készült változat az igazi, nekünk legalábbis mindenképp, csípősen, vagy sem, egy jó nagy karéj fehér kenyérrel kiegészítve isteni fogás.
Messze nem olyan bonyolult, mint gondolnád, ha egyszer megcsinálod, utána már gyerekjáték.
Halászlé
Hozzávalók:
- 10 pontyszelet - patkó
- 40 dkg halfej és -farok
- 20 dkg ikra
- 10 dkg haltej
- 3 dkg pirospaprika
- 2 fej hagyma
- 1 paradicsom
- 1 hegyes erős paprika
- só, bors, olaj
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
A szeleteket mosd meg alaposan, sózd be és tedd félre. A hagymát kockázd fel, majd egy mély lábasban - ebben fog főni a leves is - némi olajon kezdd el pirítani. Ha már szép üveges, vedd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprika felét, öntsd fel két liter vízzel, majd tedd bele a fejet és a farkakat, a paradicsomot negyedelve és a csípős paprikát, valamint két patkót, sózd és borsozd, majd hagyd egy órát főni.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha ezzel megvagy, vedd ki a fejeket és a farok csontjait, majd ami benne maradt, passzírozd át egy másik edénybe. Ebbe tedd bele a többi pontyszeletet, valamint a tejet és az ikrát, keverd bele a maradék pirospaprikát, és főzd össze az egészet, ha a hal megpuhult, kész a levesed. Egy kis vízzel érdemes felöntened az átpasszírozás után.
Tanulj velünk főzni!
Problémáid vannak a piskótakészítéssel? Esetleg gondot okoz, hogy nem tudod, mi az a julienne? Főzőiskolánk videóiból mindent megtanulhatsz, avatott mesterszakácstól!
Egy tányér forró leves
Az odakint tomboló mínuszok legjobb ellenszere egy jó nagy adag gőzölgő, laktató leves, nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- leves
- bab
Fűszeres, magyaros babgulyás
- fokhagyma
- leves
Immunerősítő fokhagymakrémleves
- paprika
- szalonna