Ragacsos huszárcsók dióba forgatva: a vajas tészta könnyű és omlós
A huszárcsók vajas tésztából készül, a felszínén pedig dió roppan.

A huszárcsókból minden falat élmény: az omlós, vajas tésztát durvára vágott dióban kell megforgatni, a darabok közepébe pedig egy-egy kiskanál lekvár kerül. A diót helyettesítheted pisztáciával, mandulával vagy mogyoróval is. Ugyanezt a sütit egyes vidékeken boszorkánypogácsa néven ismerik.
Huszárcsók (boszorkánypogácsa)
Hozzávalók
A tésztához:
- 15 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 7.5 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 0.5 citrom reszelt héja
A forgatáshoz:
- 10 teáskanál lekvár
- 10 dkg dió
- 1 tojásfehérje
Elkészítés:
A tésztához sütőporral elkevert lisztet és a kétféle cukrot morzsold el a felkockázott, hideg vajjal. Add hozzá a tojássárgáját és a citromhéjat, majd csomagold folpackba, és tedd a hűtőbe egy órára. Közben a diót vágd durvára. A hűtőből kivett tésztából formázz kis golyókat. Forgasd meg mindegyik darabot a tojásfehérjében és a dióban, majd sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Fakanállal nyomj a közepükbe lyukat, és told a tepsit 180 fokos sütőbe, és 12-15 perc alatt süsd aranybarnára. A sütőből kivett kekszek közepét töltsd meg egy-egy kiskanál lekvárral.
A dupla csokis keksz tésztájába is bőven kerül vaj.
Egyszerű dupla csokis keksz: a vajtól lesz olyan omlós
Hogy mi választ el a dupla csokis keksztől? Csupán 5 összetevő és 20 perc az életedből!
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: mikafotostok / Getty Images