Húsos rakott tészta : így a legegyszerűbb!
A fűszeres húsos raguval megpakolt tésztának senki sem tud ellenállni, pláne ha még sütőben össze is pirítod az egészet!
A húsos raguval megrakott tészta egyszerű, könnyen összedobható vacsora, amit a vakáció alatt otthonmaradt gyerek is bármikor megmelegíthet és elfogyaszthat.
A trappista mellett használhatsz parmezánt, vagy akár mozzarellát is, utóbbival még látványosabb lesz az étel.
Húsos rakott tészta
Hozzávalók:
- 60 dkg tészta
- 40 dkg darálthús - sertés
- 15 dkg trappista sajt
- 10 dkg húsos szalonna
- 2 dl paradicsomszósz
- 1 evőkanálnyi szárított oregano
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 dl tejszín
- 1 csipetnyi őrölt kömény
- néhány levél friss bazsalikom
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
50 perc
Elkészítés menete:
A tésztát főzd félkeményre, szűrd le és tedd félre. A hagymát kockázd apróra, a szalonnát vágd fel. Egy nagyobb, mély serpenyőben forrósíts vékony réteg olajat, kezdd el rajta pirítani a szalonnát, majd ha zsírjára pirult, add hozzá a kockára vágott hagymát is. Amikor üvegesre pirult a hagyma, add hozzá a darálthúst is, szórd meg a köménnyel, sózd kedved szerint, majd pirítsd át jó alaposan.
Ha szépen megpirult, akkor keverd hozzá a paradicsomszószt, párszor forgasd át, majd mehet bele az oregano is, reszeld hozzájuk a fokhagymát és tépkedd bele a bazsalikomot is. Ezután öntsd fel tejszínnel, tekerj bele némi borsot, majd pár keverés után zárd el alattuk a gázt. Egy kivajazott tűzálló tálba halmozd a tésztát, majd keverd hozzá a húsos ragut. Szórd meg jól a lereszelt trappistával és 200 fokon pirítsd rá a sajtot. Ha ez kész, a vacsora is készen van.
A tökéletes házi pizza receptje
Imádod a pizzát, de még sose mertél belefogni, hogy elkészítsd? Ezeknek az időknek vége, hét egyszerű lépésben megmutatjuk, milyen könnyen lehet tökéletes a házi pizza!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- zöldséges
Szereted a ketchupot?
- paradicsom
- zöldség
Pikáns paradicsomleves, ahogy még nem próbáltad!
- tojás
- tészta