Húsos rakott tészta : így a legegyszerűbb!
A fűszeres húsos raguval megpakolt tésztának senki sem tud ellenállni, pláne ha még sütőben össze is pirítod az egészet!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A húsos raguval megrakott tészta egyszerű, könnyen összedobható vacsora, amit a vakáció alatt otthonmaradt gyerek is bármikor megmelegíthet és elfogyaszthat.

A trappista mellett használhatsz parmezánt, vagy akár mozzarellát is, utóbbival még látványosabb lesz az étel.

Húsos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 60 dkg tészta
  • 40 dkg darálthús - sertés
  • 15 dkg trappista sajt
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 2 dl paradicsomszósz
  • 1 evőkanálnyi szárított oregano
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 csipetnyi őrölt kömény
  • néhány levél friss bazsalikom
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

50 perc

Elkészítés menete:

A tésztát főzd félkeményre, szűrd le és tedd félre. A hagymát kockázd apróra, a szalonnát vágd fel. Egy nagyobb, mély serpenyőben forrósíts vékony réteg olajat, kezdd el rajta pirítani a szalonnát, majd ha zsírjára pirult, add hozzá a kockára vágott hagymát is. Amikor üvegesre pirult a hagyma, add hozzá a darálthúst is, szórd meg a köménnyel, sózd kedved szerint, majd pirítsd át jó alaposan.

Ha szépen megpirult, akkor keverd hozzá a paradicsomszószt, párszor forgasd át, majd mehet bele az oregano is, reszeld hozzájuk a fokhagymát és tépkedd bele a bazsalikomot is. Ezután öntsd fel tejszínnel, tekerj bele némi borsot, majd pár keverés után zárd el alattuk a gázt. Egy kivajazott tűzálló tálba halmozd a tésztát, majd keverd hozzá a húsos ragut. Szórd meg jól a lereszelt trappistával és 200 fokon pirítsd rá a sajtot. Ha ez kész, a vacsora is készen van.

A tökéletes házi pizza receptje

Imádod a pizzát, de még sose mertél belefogni, hogy elkészítsd? Ezeknek az időknek vége, hét egyszerű lépésben megmutatjuk, milyen könnyen lehet tökéletes a házi pizza!

Ezt is szeretjük