Hússal, sajttal töltött, rántott palacsinta: maradék csirkéből is készítheted
Ne mindig édes palacsintát süss! A sós is lehet fantasztikus, rántva pedig ínyenc főfogásként is kínálhatod.

rantott-husos-sajtos-palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a palacsintát szereted, muszáj rántva is kipróbálnod, bár kicsit macerás az elkészítése, de megéri. A tölteléket akár maradék húsból is elkészítheted, ha az nincs, akkor pedig villámgyorsan összedobhatod. A laktató és különleges rántott palacsinta bármilyen alkalomra kiváló. 

Húsos-sajtos rántott palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl szénsavas víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 20 dkg csirkemell
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • bors

A panírhoz

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintához keverd össze a lisztet, a tojást, a tejet, a sót, majd részletekben add hozzá a szénsavas vizet. Dolgozd simára, és tedd fél órára a hűtőbe. Pihentetés után öntsd hozzá az olajat, és süsd ki a palacsintákat.

A csirkemellet vágd kisebb darabokra, sózd és borsozd be ízlés szerint. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a húst, és pirítsd meg pár perc alatt.
 

A palacsintákra halmozz a töltelékből, rakj rá tejfölt, és szórd meg sajttal. Tekerd fel, a végeit hajtsd be, hogy ne folyjon ki a töltelék, majd panírozd be a szokásos módon.  Forgasd meg a lisztben, a felvert tojásban, a zsemlemorzsában, és bő, forró olajban süsd aranybarnára. Tálaláskor szórd meg reszelt sajttal. 
A hortobágyi húsos palacsinta elő- és főétel is lehet. Sok szafttal és tejföllel az igazi. 

Ezt is szeretjük