Hússal, sajttal töltött, rántott palacsinta: maradék csirkéből is készítheted
Ne mindig édes palacsintát süss! A sós is lehet fantasztikus, rántva pedig ínyenc főfogásként is kínálhatod.

rantott-husos-sajtos-palacsinta
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Az arcroller vagy a gua sha hatékonyabb? – Ez alapján válassz az arcmasszírozók közül »

Még mindig a fehér edzőcipők a legjobban variálható darabok, és ősszel is divatosak: nőies fazonok 10 ezer forint alatt »

Feszesíti, és kívül-belül megszépíti a bőrt a sárgarépa: villámgyors házi arcpakolás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a palacsintát szereted, muszáj rántva is kipróbálnod, bár kicsit macerás az elkészítése, de megéri. A tölteléket akár maradék húsból is elkészítheted, ha az nincs, akkor pedig villámgyorsan összedobhatod. A laktató és különleges rántott palacsinta bármilyen alkalomra kiváló. 

Húsos-sajtos rántott palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl szénsavas víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 20 dkg csirkemell
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • bors

A panírhoz

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintához keverd össze a lisztet, a tojást, a tejet, a sót, majd részletekben add hozzá a szénsavas vizet. Dolgozd simára, és tedd fél órára a hűtőbe. Pihentetés után öntsd hozzá az olajat, és süsd ki a palacsintákat.

A csirkemellet vágd kisebb darabokra, sózd és borsozd be ízlés szerint. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a húst, és pirítsd meg pár perc alatt.
 

A palacsintákra halmozz a töltelékből, rakj rá tejfölt, és szórd meg sajttal. Tekerd fel, a végeit hajtsd be, hogy ne folyjon ki a töltelék, majd panírozd be a szokásos módon.  Forgasd meg a lisztben, a felvert tojásban, a zsemlemorzsában, és bő, forró olajban süsd aranybarnára. Tálaláskor szórd meg reszelt sajttal. 
A hortobágyi húsos palacsinta elő- és főétel is lehet. Sok szafttal és tejföllel az igazi. 

Ezt is szeretjük