Húsok gombával és tejföllel

A legfinomabb bakonyi falatok

Ha szereted a gombát, valamint a tejfölt, próbáld ki fenséges, bakonyi, húsos receptjeinket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szereted a különleges magyar ételeket? Akkor ideje megismerkedned a Bakony hegyvidékének húsos finomságaival.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ezeknek az ételeknek állandó szereplőjük a gomba és a tejföl, ami jól feldobja a sima, húsos falatokat. Próbáld hát ki receptjeinket, és készíts mennyei ebédet a hétvégére!

Bakonyi sertésszelet

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 8 szelet sertéscomb
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • pirospaprika
  • liszt

A combokat klopfold ki, sózd be, és negyed óráig hagyd állni. Ekkor forgasd lisztbe, és forró olajban hirtelen süsd meg. Vedd ki a húst az olajból, és tedd bele az apróra vágott vöröshagymát, gombát, paprikát és paradicsomot, valamint szórd meg egy kis pirospaprikával.

Fedd le, és 10-15 percig párold. Ekkor add hozzá a húst, és együtt főzd puhára. Ezután vedd ki a húst, és a gombás ragut öntsd fel a tejföllel, valamint adj hozzá egy evőkanálnyi lisztet. Keverd össze, rakd vissza húst, és néhány perc összeforralás után már tálalhatod is.

Bakonyi csirkemell

Hozzávalók:

  • 75 dkg csirkemell
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 5 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • fél dl olaj
  • liszt
  • pirospaprika
  • bors

A csirkemellet szeleteld fel, mindkét oldalát sózd, borsozd, majd forgasd lisztbe. Felhevített olajban hirtelen süsd ki a szeleteket, majd tedd félre őket. Az olajba dobd bele a felaprított vörös- és fokhagymát. A paradicsomot hámozd meg, és darabold fel, majd a szintén darabokra vágott paprikával add a hagymához. Öntsd fel pici vízzel, szórj rá pirospaprikát, fedd le, majd párold meg. Add hozzá a cikkekre vágott gombát, és pirítsd meg. Tedd vissza a húsokat, és öntsd fel még egy pici vízzel, és hagyd, hogy a hús megpuhuljon. Ekkor a tejfölbe belekevert liszttel habard be, forrald össze, és nokedlivel tálald.

Bakonyi sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 8 szelet karaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • olaj

A húst klopfold ki, sózd meg, forgasd lisztbe, és olajon süsd meg hirtelen. Ekkor vedd ki, és az apróra vágott szalonnát pirítsd meg a serpenyőben. Szórd rá a felaprított vöröshagymát és a karikára vágott zöldpaprikát. Dinszteld meg egy kicsit, majd tedd bele a cikkekre vágott gombát is. Sózd meg ízlésed szerint, és süsd zsírjára. Szórd meg pirospaprikával, egy evőkanálnyi liszttel, és engedd fel 1-2 dl vízzel. Add hozzá a feldarabolt paradicsomot, és főzd készre. A tejfölt, a tejszínt és 1 dl vizet keverj össze, és öntsd fel a ragut. Tedd bele az elősütött húsokat, majd hagyd összeforrni.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Bakonyi harcsapaprikás

Hozzávalók:

  • 2 kg harcsafilé
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • diónyi Piros Arany
  • pirospaprika
  • bors

A harcsát darabold fel, sózd be, és hagyd állni. A szalonnát aprítsd fel, és süsd zsírjára. Tedd bele az apróra vágott hagymát, és dinszteld meg. Add hozzá az apróra darabolt paprikát, paradicsomot és a fokhagymát, valamint a Piros Aranyat. Ízesítsd sóval, borssal, és pici vízzel felöntve nagyjából egy óráig főzd. Ekkor botmixerrel turmixold össze, hogy krémes legyen. Tedd bele a haldarabokat és a cikkekre vágott gombát, majd főzd negyed órát. Keverd hozzá a tejfölt, és forrald össze, végül galuskával tálald.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük