A legfinomabb húsmentes fogások

Nem csak vegáknak

A húsételeken túl is van élet, nem is akármilyen, összegyűjtöttünk pár népszerű fogást.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hazai konyha különösen húsorientált, jellegzetes magyar fogás az édességeken kívül nem is igen létezik valamilyen húsféle nélkül, és ez erősen megmutatkozik az étkezési kultúránkban is. Azonban az év elején, a nagy lakomák ideje után érdemes egy kicsit visszafogottabb étrendet kialakítanod, illetve a tápanyagbevitelt más forrásokból biztosítanod. A szervezeted biztosan hálás lesz érte, és a legfinomabb ízekről így sem kell lemondanod, valamint a súlyvesztés miatt sem kell aggódnod, hiszen a tészták és a sajtok nem kifejezetten kalóriaszegény ételek.

Zöldséges tészták

A tészta egy remekül felhasználható alapanyag, szinte bármivel jól működik, és gyorsan laktató ételt rittyenthetsz belőle. Válogasd össze a kedvenc zöldségeidet, főzd meg hozzájuk a tésztát, majd keverd őket össze, vagy akár sütőben piríts rájuk sajtot, és úgy fogyaszd.

Gombafasírt

Magyar ember egy jó fasírtos zsömle nélkül nem indul el hosszabb útra, ez szinte biztos, de mindezt akár hús nélkül is abszolválhatod, gombából. Nemes egyszerűséggel cseréld a húst gombára, a többi összetevő változatlan, a készítésben annyi különbség van, hogy puhára kell főznöd az alapanyagot, és egy botmixerre is szükséged lesz.

Humusz

A csicseriborsókrém a vegetáriánusok egyik kedvenc tápanyagforrása, dúskál a fehérjében, jót tesz az emésztésnek, ráadásul isteni finom és könnyedén variálható. Ha kisebb összejövetelt tartasz, akár mártogatósként is bevetheted, mindenkinek ízleni fog.

Rakott brokkoli

A rakott zöldségeknél egyszerűen nem kell jobb ebéd, laktatóak, finomak, ráadásul egészségesek. Készítheted brokkoliból, karfiolból, kelkáposztából, illetve akár ezekből vegyesen is, a lényeg, hogy olyat válassz, amit szeretsz, rápirított sajttal az igazi.

Rántott sajt

A rántott sajt az egyszerűbb hazai éttermek első válasza arra a kérdésre, hogy tartanak-e vegetáriánus ételeket. A laktató, nem éppen diétás fogásra senki sem tud nemet mondani, maximum az, akinek el kell készítenie, de a dupla panírral szinte nullára csökkentheted a kifolyás veszélyét. Ha kevésbé zsíros ételre vágysz, de rántott sajtot ennél, készítsd el sütőben!

Franciasaláta

A saláta, amit mindenki ismer valahogyan, és ami főételként is simán megállja a helyét, főleg, ha van hozzá egy jó kiflid. A lényeg a főtt - de nem túl puha! - zöldség és persze az elmaradhatatlan alma, na meg az, hogy minél nagyobb tállal készíts, úgyis olyan addiktív, hogy bármennyi elfogy belőle.

Sütőtök

Az őszi kedvenc szerencsére most már télen is megtalálható a boltok polcain, így nem kell lemondanod róla ekkor sem. Krémlevesként vagy sütőben sütve is ízletes finomság, amiért végtelenül hálás lehet a szervezeted, hiszen annyi jó tulajdonsággal bír, hogy felsorolni is képtelenség.

A legjobb zöldségköretek

Ha a főétel megvan, és valami különlegeset szeretnél köretnek is, akkor jó helyen jársz, itt vannak a legfinomabb megoldások.

Karcsúsító köretek hús mellé

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük