5 csodás hűsítő leves meleg estékre

A könnyű levesek nemcsak hűsítenek, de a léböjt kiváló szereplői is lehetnek. A munkahelyedre is beviheted őket, és turmixként iszogathatod.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyári lakomák menüsorának sikeres szereplője lehet egy finom, hideg leves. A zöldségeseket előételnek, a gyümölcsöseket akár desszertnek is tálalhatod. Mindenkinek jólesik majd a nagy kánikulában pár korty ezekből a nagyszerű, bársonyos ételekből.

Fogyókúrához pedig ideálisak, hiszen könnyen emészthetőek, kevés kalória van bennük, ráadásul finomak is.

Gazpacho

Hozzávalók:

  • 70 dkg érett paradicsom
  • 25 dkg kenyérmorzsa
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 uborka
  • 2 zöldpaprika
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál borecet
  • 6 dl víz
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • bors

A paradicsomot és az uborkát hámozd meg. A zöldségeknek távolítsd el a magházát. A kenyérmorzsát és az olajat tedd egy mixerbe, és turmixold össze.

Várj egy kicsit, hogy a kenyér beszívja az olajat. Ekkor add hozzá a feldarabolt, magtalan paradicsomot, és pürésítsd. Add hozzá a feldarabolt uborkát és paprikát, illetve a fokhagymát, és ezt is turmixold le. Egy edénybe öntsd ki ezt a szószt, és keverd bele a sűrített paradicsomot, az ecetet, a vizet, és ízesítsd sóval, borssal. Lefedve tedd a hűtőbe tálalásig.

Uborkaleves

Hozzávalók:

  • 2 kígyóuborka
  • 5 dl natúr joghurt
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 dl tej
  • bors
  • kapor ízlés szerint

Reszeld le az uborkát, sózd meg, és hagyd állni. Nyomkodd ki a levét. Egy tálban keverd össze a többi hozzávalót, majd keverd bele az uborkát is. Ha teljesen homogén levest akarsz, akkor turmixold le az egészet. Hűtőben tárold felszolgálásig.

Piros leves

Hozzávalók:

  • 4 piros húsú paprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 8 dl joghurt
  • 1 fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • néhány csepp tabasco-szósz
  • bors

A hagymát és a paprikákat helyezd egy tepsibe, és hagyd addig sülni, amíg megfeketedik a héjuk. Ekkor a paprikát csomagold be alufóliába, hogy könnyebb legyen lehúzni a héját. Távolítsd el a magházát, és turmixold össze a hagymával, aminek a megégett leveleit eltávolítottad, illetve a meghámozott paradicsommal. Öntsd hozzá a joghurtot, a tabascót, ízesítsd sóval, borssal, valamint add hozzá a zúzott fokhagymát. Még pár percig turmixold. Lehűtve tálald.

Egyszerű gyümölcsleves

Hozzávalók:

  • körülbelül 1 kg gyümölcs
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2-4 dl gyümölcsjoghurt
  • 1-2 darab fahéj
  • 3-4 szem szegfűszeg
  • pár szelet citrom

A citromkarikákkal és a fűszerekkel tedd fel főni a feldarabolt gyümölcsöket hideg vízben. Készíts habarást a pudingporból és a joghurtból. A forrásban lévő leveshez add hozzá, és még két percig forrald. Ha raksz hozzá egy kevés tejszínt, attól még selymesebb lesz a végeredmény. Hidegen fogyasztandó.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss eper
  • 5-6 mentalevél
  • 2 dl tejszín
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál méz

Az epreket turmixold le, majd fedő alatt kicsit párold meg a pépet. Add hozzá a tejet. Miután felforrt, vedd le, hagyd hűlni, és keverd bele a felhabosított tejszínt. Mézzel édesítsd, amikor még langyos. Betétnek készíthetsz hozzá felvert tojásfehérjéből és cukorból kis felhőcskéket. De ezeket frissen kell készíteni, illetve tálalásig a hűtőben tartani.

Ezt is szeretjük