Olcsó, mégis fenséges fogás a Holstein-szelet: színes bors és tükörtojás koronázza meg
A Holstein-szelet sertéskarajból készül, és minden darabját egy-egy tükörtojás koronázza meg.
A Holstein-szelet tökéletes hétvégi ebéd akkor is, ha délelőtt nincs sok időd a konyhában tevékenykedni. A húsokat még előző este pácold be, így másnap már csak a serpenyőbe kell őket pakolni. A többi hirtelensülthöz hasonlóan ennek is csak néhány percre van szüksége a tűzön: ha túl sokáig pirul, kiszárad.
Holstein-szelet
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet sertéskaraj
- 4 tojás
- 2 teáskanál fokhagymapor
- 2 teáskanál színes bors
- 1 púpozott evőkanál liszt
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A sertéskarajt klopfold ki egészen vékonyra. A szeletek szélét vagdosd be, és minden oldalukat szórd meg fokhagymaporral, színes borssal és sóval. Letakarva pihentesd a hűtőben egy éjszakát.
Másnap egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A karajszeleteket forgasd meg vékonyan lisztben, helyezd őket a serpenyőbe, és lefedve, oldalanként öt-öt perc alatt süsd őket pirosra. A kész húst szedd ki egy tányérra, és tartsd melegen. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús készült, süsd ki a tükörtojásokat. Ezeknek elég néhány perc. Minden szelet hús tetejére csúsztass egy-egy tojást, és azonnal tálald.
Nagyon jól megy hozzá a sült krumpli: ebből a gyűjteményből kedvedre válogathatsz.
A sült krumpli sem unalmas, ha így készíted: 10 receptet mutatunk
Sütőben, olajban sütve, zöldfűszerekkel egybeforgatva, hasábként vagy egészben, rengeteg formában és ízesítéssel készülhet a sült krumpli, mindegyik teljesen más, de isteni finom lesz.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció