Kívül ropogós, belül szaftos: ízletes hirtelensült karaj jó sok fokhagymával

A fokhagymás sült karaj a hétvégi ebédek nagy kedvence lesz.

Fokhagymás sült karaj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden hétvégén ugyanazok a sültek  kerülnek az asztalra? Újíts egy kicsit! A változtatásnak mindenki örül, hisz a hirtelensült, fokhagymás karaj fejedelmi ebéd. Te pedig villámgyorsan letudhatod a főétel elkészítését. Ha a visszamaradt szafthoz kevés lisztet szórsz, fantasztikus lesz. Tálaláskor öntsd a húsra, vagy tunkold ki.

Fokhagymás sült karaj

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál liszt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, és csepegtesd le. Ha szükséges, kicsit klopfold ki. A szélén a hártyákat vagdosd be, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Kend be fokhagymával a szeletek mindkét oldalát, majd sózd és borsozd be ízlés szerint. Forgasd a karajt lisztbe. Ha maradt fokhagyma, érdemes azt is belekeverni.
 

Egy serpenyőben forrósíts kevés olajat, és rakd bele a húst. Fedővel lefedve süsd öt percig, majd ha már szép piros az alja, fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd meg. Szedd papírtörlőre, és tetszőleges körettel kínáld.  

Ezt is szeretjük