Hirtelen sült csirkemell tejszínes mártásban: fél óra alatt az asztalon lesz

A hirtelen sült tepsis csirkemell szaftosabb lesz, ha tejszínes mártással tálalod.

Hirtelen sült tejszínes csirkemell

A tejszínes csirkemell minden variációban mennyei: most készítsd el serpenyőben, hirtelen sütve, olaszos fűszerekkel megkoronázva. Ha nevelhetsz otthon friss bazsalikomot, azt semmiképp ne hagyd ki a szószból, ahogy a fűszeres lében érlelt aszalt paradicsom is nagyon jól áll neki.

Hirtelen sült tejszínes csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg vaj
  • 4 db aszalt paradicsom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 dl alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagy szeletekre, szórd meg fűszerkeverékkel, sóval és borssal, és forgasd össze két evőkanál olívaolajjal. Egy serpenyőt forrósíts fel, tedd bele a húst, és közepesnél kicsit nagyobb lángon, oldalanként két-három perc alatt pirítsd meg. A kisült szeleteket tedd félre.

 

Ugyanebben a serpenyőben olvaszd össze a vajat újabb két evőkanál olívaolajjal. A fokhagymát és a paradicsomot szeleteld fel. Tedd őket a vajas keverékbe, és egy perc alatt pirítsd meg. A serpenyőt húzd le a tűzről, keverd bele a füstölt paprikát, öntsd fel az alaplével és tejszínnel, és tedd vissza a tűzre. Amikor felforrt, vedd a lángot kicsire, tedd vissza bele a hússzeleteket és a friss bazsalikomleveleket, ha szükséges, szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, és lefedve öt perc alatt főzd össze.

A csirkemell ropogós, corn flakes-es bundát is kaphat: így még talán soha nem kóstoltad.

Ropogós bundában sült csirkemell: mézes, chilis máz borítja

Ha így készíted a csirkemellet, a ropogós panír garantáltan omlósan és szaftosan tartja a húst, ráadásul az ízesítése sem mindennapi.

Elolvasom

Kép: from_my_point_of_view / Getty Images

Ezt is szeretjük