Hűsítő joghurtos barackleves főzés nélkül: alig tíz perc munka van vele

A joghurtos barackleves főzés nélkül készül, és valódi felüdülés a kánikulában.

Hideg joghurtos barackleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hideg, joghurtos barackleves összállítása alig néhány perc, utána pedig csak ki kell várni, hogy a hűtőben összeérjenek az ízei. Vaníliás pudingporból olyat válassz hozzá, amelyet a gyártók szerint sem kell főzni. További mennyei gyümölcslevesreceptekért erre a válogatásra kattints.

Hideg joghurtos barackleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg őszibarack (egészben mérve)
  • 30 dkg natúr joghurt
  • 4 mentalevél
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 0.5 teáskanál fahéj
  • tejszínhab vagy vaníliafagyi a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A barackot hámozd meg, magozd ki, szeleteld fel, és tedd egy turmixgépbe. Kanalazd hozzá a joghurtot és a mézet, tépkedd bele a mentaleveleket, ízesítsd vaníliás pudingporral, vaníliás cukorral, citromlével és fahéjjal.

 

Turmixold krémesre, majd szedd át egy kisebb edénybe. Lefedve tedd a hűtőbe egy órára. Tálaláskor a tetejére tejszínhabot vagy vaníliafagyit is tehetsz.

A nyári gyümölcsök fantasztikus hűsítők: görögdinnyéből isteni limonádét készíthetsz.

Frissítő görögdinnyés limonádé: jólesik a nagy melegben

A házi limonádénak nincsen párja, mely akkor lesz igazán finom, ha szezonális gyümölccsel párosítva készül.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük