Hűsítő joghurtos barackleves főzés nélkül: alig tíz perc munka van vele
A joghurtos barackleves főzés nélkül készül, és valódi felüdülés a kánikulában.
A hideg, joghurtos barackleves összállítása alig néhány perc, utána pedig csak ki kell várni, hogy a hűtőben összeérjenek az ízei. Vaníliás pudingporból olyat válassz hozzá, amelyet a gyártók szerint sem kell főzni. További mennyei gyümölcslevesreceptekért erre a válogatásra kattints.
Hideg joghurtos barackleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg őszibarack (egészben mérve)
- 30 dkg natúr joghurt
- 4 mentalevél
- 3 evőkanál méz
- 1 evőkanál vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 0.5 teáskanál fahéj
- tejszínhab vagy vaníliafagyi a tálaláshoz
Elkészítés:
A barackot hámozd meg, magozd ki, szeleteld fel, és tedd egy turmixgépbe. Kanalazd hozzá a joghurtot és a mézet, tépkedd bele a mentaleveleket, ízesítsd vaníliás pudingporral, vaníliás cukorral, citromlével és fahéjjal.
Turmixold krémesre, majd szedd át egy kisebb edénybe. Lefedve tedd a hűtőbe egy órára. Tálaláskor a tetejére tejszínhabot vagy vaníliafagyit is tehetsz.
A nyári gyümölcsök fantasztikus hűsítők: görögdinnyéből isteni limonádét készíthetsz.
Frissítő görögdinnyés limonádé: jólesik a nagy melegben
A házi limonádénak nincsen párja, mely akkor lesz igazán finom, ha szezonális gyümölccsel párosítva készül.
Elolvasom- leves
- gyümölcsleves
- őszibarack
- vaníliás pudingpor
- őszibarackleves
- hideg gyümölcsleves
- joghurtos barackleves
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció