Szuper ropogós, héjában sült, tört, baconös krumpli: köret és főétel is lehet
Ezt a fantasztikus, csábító külsejű, isteni krumplit ki ne hagyd! Már az elkészítése is különleges, de kicsit sem bonyolult.

fott-sult-krumpli
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

Sokan nem tudják, de a száj is leéghet: szuper fényvédős ajakápolókat ajánlunk »

A kendő nyáron is jól jön: gyönyörű frizurát készíthetsz vele 2 perc alatt »

Házi hűsítő krém napégésre: természetes és egyből leviszi a gyulladást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krumplit a lehető legváltozatosabban elkészítheted, sütheted, főzheted, törheted. Csináld együtt mindet! Ezzel az új módszerrel igazán étvágygerjesztő lesz. Főleg, ha felturbózod baconnel és zöldfűszerekkel. Remekül illik rántott és sült húsok mellé, de szósszal leöntve önálló ételként is tökéletes.

 

 

Héjában sült, tört krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 szelet bacon
  • 1 késhegynyi bors
  • rozmaring
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

Kisebb vagy közepes krumplikat válogass össze, majd alaposan mosd meg, a héját dörzsöld meg. Főzd félig puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Fontos, hogy ne legyen teljesen puha. Kicsit csepegtesd le. 
 

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rakd bele a krumplikat, egymástól legalább két-három centis távolságra. Krumplinyomóval lapítsd le, és kend meg mindegyiket a sóval, borssal összekevert olívaolajjal, majd rakj a tetejére bacont és a zöldfűszereket. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd még 15-20 percig. Amikor a krumpli elkezd pirulni, kiveheted a sütőből. 
Ha még tovább kísérleteznél a krumplival, próbáld ki bevagdosva. Fokhagymás vajjal és sajttal fenséges. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük