Szuper ropogós, héjában sült, tört, baconös krumpli: köret és főétel is lehet
Ezt a fantasztikus, csábító külsejű, isteni krumplit ki ne hagyd! Már az elkészítése is különleges, de kicsit sem bonyolult.

fott-sult-krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krumplit a lehető legváltozatosabban elkészítheted, sütheted, főzheted, törheted. Csináld együtt mindet! Ezzel az új módszerrel igazán étvágygerjesztő lesz. Főleg, ha felturbózod baconnel és zöldfűszerekkel. Remekül illik rántott és sült húsok mellé, de szósszal leöntve önálló ételként is tökéletes.

Héjában sült, tört krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 2 teáskanál
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 szelet bacon
  • 1 késhegynyi bors
  • rozmaring
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

Kisebb vagy közepes krumplikat válogass össze, majd alaposan mosd meg, a héját dörzsöld meg. Főzd félig puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Fontos, hogy ne legyen teljesen puha. Kicsit csepegtesd le. 
 

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rakd bele a krumplikat, egymástól legalább két-három centis távolságra. Krumplinyomóval lapítsd le, és kend meg mindegyiket a sóval, borssal összekevert olívaolajjal, majd rakj a tetejére bacont és a zöldfűszereket. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd még 15-20 percig. Amikor a krumpli elkezd pirulni, kiveheted a sütőből. 
Ha még tovább kísérleteznél a krumplival, próbáld ki bevagdosva. Fokhagymás vajjal és sajttal fenséges. 

Kép: Getty Images.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük