Szuper ropogós, héjában sült, tört, baconös krumpli: köret és főétel is lehet
Ezt a fantasztikus, csábító külsejű, isteni krumplit ki ne hagyd! Már az elkészítése is különleges, de kicsit sem bonyolult.

fott-sult-krumpli
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Újból fehér lesz a ruha besárgult hónalja, ha ezt használod rá: csak a konyháig kell menni érte »

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krumplit a lehető legváltozatosabban elkészítheted, sütheted, főzheted, törheted. Csináld együtt mindet! Ezzel az új módszerrel igazán étvágygerjesztő lesz. Főleg, ha felturbózod baconnel és zöldfűszerekkel. Remekül illik rántott és sült húsok mellé, de szósszal leöntve önálló ételként is tökéletes.

Héjában sült, tört krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 2 teáskanál
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 szelet bacon
  • 1 késhegynyi bors
  • rozmaring
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

Kisebb vagy közepes krumplikat válogass össze, majd alaposan mosd meg, a héját dörzsöld meg. Főzd félig puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Fontos, hogy ne legyen teljesen puha. Kicsit csepegtesd le. 
 

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rakd bele a krumplikat, egymástól legalább két-három centis távolságra. Krumplinyomóval lapítsd le, és kend meg mindegyiket a sóval, borssal összekevert olívaolajjal, majd rakj a tetejére bacont és a zöldfűszereket. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd még 15-20 percig. Amikor a krumpli elkezd pirulni, kiveheted a sütőből. 
Ha még tovább kísérleteznél a krumplival, próbáld ki bevagdosva. Fokhagymás vajjal és sajttal fenséges. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük