Héjában sült krumpli baconnel és sajttal: egyszerű, mégis mennyei fogás
A héjában sült krumplit számtalan módon variálhatod: baconnel és sajttal megtöltve szerény, mégis nagyon finom.

baconos sajtos hejaban sult
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyszerű vacsorák koronázatlan királya a héjában sült krumpli, ami baconnel és sajttal megtöltve is nagyon kiadós és finom. Jó sok tejföllel megpakolva és újhagymakarikákkal megszórva lesz az igazi.

Héjában sült krumpli baconnel és sajttal

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg tejföl
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg bacon
  • 4 nagy krumpli
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor újhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat mosd alaposan meg. Vágd őket hosszában félbe, szórd meg sóval, locsold meg olívaolajjal, tekerd a darabokat alufóliába, és told 200 fokos sütőbe fél órára. Közben a bacont kockázd fel és egy serpenyőben pirítsd meg, a sajtot reszeld le, az újhagymát karikázd fel, a tejfölt pedig keverd el a zúzott fokhagymával. 

A megsült krumplikat vedd ki a sütőből, hagyd őket a fóliában pihenni még tíz percig, majd csomagold ki, és kapard ki a belsejüket. A főtt krumplibelet keverd el a fokhagymás tejföllel és egy kevés reszelt sajttal, és töltsd vissza a burgonyákba. Szórd meg a baconnel, és az újhagymával, fedd be reszelt sajttal, és tedd vissza a sütőbe tíz percre, amíg a teteje megpirul.

A paradicsomos, tejszínes tésztához is nagyon jól megy a ropogós bacon.

Ezt is szeretjük