Héjában sült krumpli baconnel és sajttal: egyszerű, mégis mennyei fogás
A héjában sült krumplit számtalan módon variálhatod: baconnel és sajttal megtöltve szerény, mégis nagyon finom.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
Az egyszerű vacsorák koronázatlan királya a héjában sült krumpli, ami baconnel és sajttal megtöltve is nagyon kiadós és finom. Jó sok tejföllel megpakolva és újhagymakarikákkal megszórva lesz az igazi.
Héjában sült krumpli baconnel és sajttal
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg tejföl
- 15 dkg füstölt sajt
- 10 dkg bacon
- 4 nagy krumpli
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- só
Elkészítés:
A krumplikat mosd alaposan meg. Vágd őket hosszában félbe, szórd meg sóval, locsold meg olívaolajjal, tekerd a darabokat alufóliába, és told 200 fokos sütőbe fél órára. Közben a bacont kockázd fel és egy serpenyőben pirítsd meg, a sajtot reszeld le, az újhagymát karikázd fel, a tejfölt pedig keverd el a zúzott fokhagymával.
A megsült krumplikat vedd ki a sütőből, hagyd őket a fóliában pihenni még tíz percig, majd csomagold ki, és kapard ki a belsejüket. A főtt krumplibelet keverd el a fokhagymás tejföllel és egy kevés reszelt sajttal, és töltsd vissza a burgonyákba. Szórd meg a baconnel, és az újhagymával, fedd be reszelt sajttal, és tedd vissza a sütőbe tíz percre, amíg a teteje megpirul.
A paradicsomos, tejszínes tésztához is nagyon jól megy a ropogós bacon.