A legfinomabb házi knédli receptje
Ahogy a csehek csinálják
A knédli elsősorban mártásokhoz, szaftos húsokhoz illik. Otthon is bátran kísérletezhetsz vele.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

2019 legnőiesebb rövid frizurái: inspiráló bob fazonok egyenesen a szalonokból »

Nem is gondolnád, mire jó még a szegfűszeg: nagy hasznát veheted, ha elfogyott a szemöldökceruzád »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha Csehországba visz az utad, az elsők között ezt kóstolod meg. A héj nélküli kenyérként is emlegetett köretet nagyon változatosan készítik: édesen, krumplival, gőzölve, becsomagolva és vízben főzve. A házi knédli ugyanolyan finom, mint a kisvendéglőkben.

Házi knédli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg liszt
  • 3 zsemle
  • 5 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A szikkadt zsemléket vágd kockára, és az olajon pirítsd meg. Öntsd le az élesztővel elkevert tejjel. Fontos, hogy ellepje a zsemléket, majd hagyd egy órát állni. A pihentetést követően üsd bele a tojásokat, sózd meg, és keverd össze annyi liszttel, hogy galuskakeménységű tésztát kapj. Dagaszd addig, amíg a massza el nem válik az edény falától. Ha kész, még 20 percig keleszd.

Ezt követően a tésztából formázz hengert, és csomagold zsírral megkent konyharuhába. A knédli két végét kösd át, és bő, sós, forró vízben 20-30 percig főzd. Tálalás előtt csomagold ki a ruhából, és éles késsel vagy cérnaszállal vágd ujjnyi vastag szeletekre.

Ezt is szeretjük