Hűsítő fagylalt házilag
Ha a nagy melegben az otthonmaradást választod, készíts hűsítő finomságot!
Házi fagylaltot gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből készíthetsz, amelyik csak jólesik, vagy kéznél van, kellemes hűsítő finomság lehet.
Távolról sem olyan macerás, mint amilyennek elsőre tűnik, ha felkészülten vágsz bele, pár óra elteltével már fagyizhatsz is otthonod hűs falai közt.
Fagylalt házilag
Hozzávalók:
- 35 dkg gyümölcs
- 2,5 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés ideje:
Három óra.
Elkészítés menete:
Az elkészítése pofonegyszerű, az összetevőket tedd egy tálba, és turmixgéppel keverd őket egyenletes masszává. Ha ezzel megvagy, adagold ki tálkákba, tedd a fagyasztóba, és ha megfagyott, már fogyaszthatod is. Ha nem gyümölcsfagyit szeretnél, akkor egy kicsit változtatva az összetevőkön tulajdonképp bármilyen ízben elkészítheted.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ebben az esetben annyi a teendőd, hogy három tojást elkeversz 20 dkg cukorral, és fél liter forrásban levő tejhez adod, majd hozzáadod azt az összetevőt, amilyen ízt szeretnél nyerni, ha például csokisat, akkor csokireszelékkel sűrítsd be, és már fagyaszthatod is. Kísérletezz bátran, nagyot nem hibázhatsz!
Még több édesség!
Ha a desszertek és nassok megszállottja vagy, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcs
- leves
Hideg meggyleves
- joghurt
- cseresznye
Krémes, gyümölcsös joghurttorta
- torta
- nyár