5 mennyei házi fagyi
Krémes finomságok
Nem csak a cukrász, de te is képes vagy a fagylaltcsodák megalkotására, sőt, még fagyigép sem kell hozzá. Egyszerű, mesés receptek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lépj Bagaméri nyomdokaiba, és mérd magad a saját fagylaltodat. A fagyigépre írt recepteket a mélyhűtő segítségével is elkészítheted.

Tízpercenként keverd át a krémet, és ezt folytasd addig, amíg a kívánt állapotot el nem éri. Picit időigényes, de megéri.

Mogyoróvajas fagyi

Hozzávalók:

  • 2,5 dl mascarpone
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 dl mogyoróvaj
  • kis darab vanília

A cukor kivételével keverd össze a hozzávalókat, és kis lángon főzd össze.

Nem kell felforralni. Ha már lágy és krémes, akkor add hozzá a cukrot, és még kavargasd pár percig. Ha kihűlt, rakd bele a gépbe, vagy kövesd a fenti utasításokat.

Zöld teás fagyi

Hozzávalók:

  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál zöldteafű
  • 1 evőkanál cukor
  • 1/2 rúd vanília
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 dl cukor
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál forró víz

Áztasd a teafüvet a forró vízben a cukorral 10 percig. Forrald fel a tejet a vaníliával, majd öntsd bele a teát, és hagyd állni 5 percig. A tojást keverd habosra a cukorral, majd keverd hozzá a leszűrt tejet, és lassú tűzön főzd sűrűre. Ha langyosra hűlt, keverd hozzá a tejszínt, és tedd a fagyigépbe.

Gyümölcsbomba

Hozzávalók:

  • 30 dkg barack
  • 30 dkg áfonya vagy eper
  • 30 dkg cukor
  • 5 dl tejszín

A gyümölcshúsokat turmixold le, majd keverd hozzá a cukrot és a tejszínt. Ennyi az egész, már mehet is a fagylaltgépbe vagy a mélyhűtőbe.

Puncsfagyi

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • fél dl rum
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg száraz piskótamorzsa
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2-3 evőkanál méz
  • csipetnyi só

A sárgabaracklekvárt a mézzel, a rummal, a sóval, a citromlével és kevés tejjel turmixold össze, majd add hozzá a maradék tejet és a tejszínt, és turmixold habosra. Ezt a krémet öntsd a gépbe vagy a mélyhűtőbe. Bármelyik eljárást követed is, mielőtt teljesen megfagyna a krém, szórd bele a piskótamorzsát.

Túrófagyi

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 1,5 dl tejszín
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 20 dkg túró
  • 4 cl vanílialikőr

A tejhez öntsd hozzá a tejszínt, keverd el benne a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, és forrald fel. Várd meg, amíg kihűl, majd keverd bele az áttört túrót és a likőrt. Hideg vízbe állítva az edényt hűtsd le a krémet. Ezután tedd a mélyhűtőbe.

Ezt is szeretjük