Házi zabtej nem csak laktózérzékenyeknek: készítsd el házilag, könnyedén
A házi zabtej önmagában is remek ital, de használhatod sütéshez, főzéshez is.

Házi zabtej nem csak laktózérzékenyeknek: készítsd el házilag, könnyedén
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Palást, korona, fényűző aranypompa: 2019-ben ezeket az esküvői ruhákat fogjuk imádni »

Ha ezt iszod, ragyogni fog a bőröd: trópusi vitaminbomba borús, őszi napokra »

Christy Turlington Photoshop nélkül: a 49 éves modell gyönyörűbb, mint 20 éve »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egészséges zabtejet vásárolhatsz ugyan a boltban, de otthon is pofonegyszerűen elkészítheted. Ásványianyag-összetétele miatt fontos táplálékforrás, magas a rosttartalma, így segíti az emésztést. Semleges ízű, vaníliával még finomabb, de kipróbálhatod kókusszal is. Jól illik kávéba, sütikbe.

Házi zabtej

Hozzávalók:

  • 20 dkg zabpehely
  • 1 evőkanál méz
  • 1 l víz
  • vaníliaaroma
Recept idők

Elkészítés:

A vizet forrald fel, és öntsd rá a zabpehelyre. Érdemes legalább egy-másfél órán át pihentetni. Ha eleget áll, a zabpehely megszívja magát, kioldódik belőle a keményítő, és krémesebb lesz. Turmixold le, add hozzá a mézet, a sót és a vaníliát. Keverd össze jól, majd szűrd át kisebb lyukú szűrőn vagy gézlapon. Rakd a hűtőbe legalább négy órára, és már kínálhatod is. Legfeljebb öt-hét napig tárold.

Ezt is szeretjük