Házi zabtej nem csak laktózérzékenyeknek: készítsd el házilag, könnyedén
A házi zabtej önmagában is remek ital, de használhatod sütéshez, főzéshez is.

beauty and style

- A H&M új vendégtervezője visszahozza a nőies romantikát: Simone Rocha csodás darabjai már a kínálatban »
- Különc stílusával hívta fel magára a figyelmet Kamala Harris nevelt lánya: Ella nem egy tipikus modell »
- Volumennövelő frizurák, amelyek felerősítik a nőiességet: ezek a nők nem bánták meg a hajvágást »
Top olvasott cikkek
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
Egészséges zabtejet vásárolhatsz ugyan a boltban, de otthon is pofonegyszerűen elkészítheted. Ásványianyag-összetétele miatt fontos táplálékforrás, magas a rosttartalma, így segíti az emésztést. Semleges ízű, vaníliával még finomabb, de kipróbálhatod kókusszal is. Jól illik kávéba, sütikbe.
Házi zabtej
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely
- 1 evőkanál méz
- 1 l víz
- vaníliaaroma
Elkészítés:
A vizet forrald fel, és öntsd rá a zabpehelyre. Érdemes legalább egy-másfél órán át pihentetni. Ha eleget áll, a zabpehely megszívja magát, kioldódik belőle a keményítő, és krémesebb lesz. Turmixold le, add hozzá a mézet, a sót és a vaníliát. Keverd össze jól, majd szűrd át kisebb lyukú szűrőn vagy gézlapon. Rakd a hűtőbe legalább négy órára, és már kínálhatod is. Legfeljebb öt-hét napig tárold.

Még több recept