Krémes, házi vaníliás puding: ebben nincs adalékanyag
A házi vaníliás puding alig bonyolultabb, mint a zacskós, és csak pár perccel tart tovább elkészíteni, az eredmény viszont mennyei.
Ha egyszer kipróbálod, rájössz, hogy házi vaníliás pudingot főzni nem nagy ördöngösség, ráadásul nincs benne semmi tartósítószer vagy mesterséges színezék. Önmagában is finom, gyümölcsökkel, tejszínnel pedig még vonzóbb. Sütikbe, tortákba krémként is használatod, ebben az esetben érdemes vajat keverni hozzá.
Házi vaníliás puding
Hozzávalók
- 5 dl tej
- 8 dkg cukor
- 5 db tojássárga
- 5 dkg kukoricakeményítő
- 1 db vaníliarúd
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojássárgákat rakd egy tálba, szórd hozzá a kukoricakeményítőt, önts hozzá kevés tejet, és dolgozd csomómentesre a masszát. Fokozatosan adagold hozzá a maradék tejet, add hozzá a cukrot, a sót, a vanília kikapart belsejét és a rudat. Kis lángon, folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg be nem sűrűsödik, arra vigyázz, hogy ne forrjon fel.
Szedd ki a rudat, a pudingot pedig öntsd tálkákba vagy mutatós poharakba. Amikor kihűl, tedd a hűtőbe legalább két-három órára.
Próbálkozz a házi csokipudinggal is, azt sem bonyolultabb elkészíteni!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció