Ropogós házi Túró Rudi: így lesz olyan a töltelék, mint gyerekkorodban

Házilag is elkészítheted a Túró Rudit, a tölteléket pedig úgy ízesítheted, hogy a gyerekkori hangulatot hozza vissza.

Házi Túró Rudi
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A házi Túró Rudi majdnem olyan lesz, mint amilyet gyerekkorunkban ettünk. Akkoriban a töltelék ízét az enyhén már savanyodásnak indult túró okozta: ezt ma reszelt citromhéjjal tudod elérni. Külön előny, hogy ha te készíted a Rudit, azt is pontosan tudni fogod, mi van benne.

Házi Túró Rudi

Hozzávalók 6 személyre

  • 50 dkg túró
  • 7 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 3 tábla étcsoki a bevonathoz
Recept idők

Elkészítés:

A villával áttört túrót keverd el a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel és a reszelt citromhéjjal, majd tedd egy-két órára a mélyhűtőbe. Amikor már formázható állagot vett fel, vedd ki, sodorj belőle rudakat, és tedd vissza további egy órára. Ennyi idő alatt szépen meg fog dermedni. Közben az étcsokit olvaszd fel. A megdermedt rudakat helyezd el egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben, és amennyire tudod, vond be őket csokival. Ha megszilárdult rajtuk a máz, fordítsd meg őket, és a másik oldalukra is csorgass csokit.

Házi gumicukor szörpből készítve: pillanatok alatt kész a nagy kedvenc

Ha van otthon nagyiféle házi szörpöd, de akkor is, ha csak boltit találsz, ne légy rest gumicukrot készíteni.

Elolvasom
Ezt is szeretjük