A tökéletes házi tortellini receptje: többféle töltelékkel is készítheted
Bár a tortellinit készen, boltban is megvásárolhatod, a házi receptnek nincs párja.
A házilag készített tortellini nemcsak sokkal olcsóbb, mint a bolti, de a tölteléket is kedved szerint variálhatod benne. Most egy darált húsos és egy nagyon egyszerű, sajtos változatot mutatunk, de tehetsz bele sonkát, spenótot és zöldfűszereket is. Ha csak egyféle töltelékkel készíted, az itt megadott mennyiségek kétszeresét használd.
Házi tortellini húsos és sajtos töltelékkel
Hozzávalók
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 4 tojás
- 1 teáskanál só
A darált húsos töltelékhez:
- 25 dkg darált hús
- 1 evőkanál tejszín
- 1 kis hagyma
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál kakukkfű
- só
- bors
- olaj
A sajtos töltelékhez:
- 5 dkg lágy sajt
Elkészítés:
A tésztához a lisztet szitáld egy tálba és sózd meg. A közepébe az ujjaiddal vájj mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és először morzsold el a liszttel, majd gyúrj belőle sima tésztát. Ha nem áll össze, óvatosan kevés vizet adhatsz hozzá. Formázz belőle golyót, csavard fóliába, és pihentesd a hűtőben, amíg elkészíted a húsos tölteléket.
Ehhez a hagymát vágd apróra, és kevés olajon párold üvegesre. Tedd rá a húst és pirítsd fehéredésig. Szórd meg sóval, borssal, fűszerekkel, öntsd fel egy deci vízzel, és lefedve párold addig, amíg a víz elfő alóla. Ekkor adj hozzá egy-két evőkanál tejszínt, hogy ne legyen száraz. Forrald össze, és tedd félre hűlni.
A tésztát vedd ki a hűtőből. Lisztezett felületen nyújtsd egy milliméter vékonyra. Emeld át egy konyharuhára úgy, hogy lelógjon, és hagyd szikkadni.
Amikor a tészta felülete már nem ragad, tedd deszkára, és késsel szeld 4x4 centis négyzetekre. A darabok felének közepére halmozz egy-egy teáskanálnyit a húsos töltelékből, a másik felén oszd el a felkockázott sajtot.
Ezután következik a tészta megformázása. Átlósan hajtsd a darabokat félbe, a széleiket nyomkodd le, hogy a töltelék ki ne folyjon. Az így kapott háromszögek felső csücskét hajtsd le, a másik két végét pedig csípd össze. Lobogva forró sós vízben nagyjából 5 perc alatt főzd őket készre.
Egyszerű tojásleves spórolós napokra: finom és laktató
A filléres tojásleves igazi lélekmelengető fogás, mely finom és tápláló. A leves fűszerezését érdemes ízlés szerint alakítani.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: fabiomax / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- parmezán