Házi hagymás tepertőkrém pofonegyszerűen: régi falusi recept
A tepertőkrém gyors finomság, amit ízlésed szerint otthon is könnyen elkészíthetsz.
A tepertőkrém óvodás korunktól elkísér, ám sokkal finomabb is lehet, mint ahogy az az emlékezetedben él, főleg, ha otthon készíted el. Ha szeretnéd, még a tepertőt is elkészítheted saját magad. A krém tökéletes a pirítósra, szendvicsre. Nincs két egyforma recept, van, aki tojással is gazdagítja, ilyenkor kevésbé áll el. Ezt a változatot próbáld ki, nem fogsz benne csalódni.
Házi tepertőkrém
Hozzávalók
- 40 dkg tepertő
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lila hagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- só
Elkészítés:
A hagymákat pucold meg, és vágd nagyobb darabokra. Rakd aprító- vagy turmixgépbe a tepertővel együtt, majd pépesítsd. Add a közepesen lágy, homogén masszához az ízlés szerinti sót, a borsot, a pirospaprikát, a mustárt, és keverd össze. Kóstold meg, ha szükséges, szórj még hozzá fűszert. Tedd hűtőbe, és pihentesd két-három órát. Közben a hidegben a krém megdermed, és keményebbé válik.
Ha szereted a házi készítésű kencéket, a kolbászízű vegán szendvicskrémmel is bátran próbálkozhatsz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció