Házi hagymás tepertőkrém pofonegyszerűen: régi falusi recept

A tepertőkrém gyors finomság, amit ízlésed szerint otthon is könnyen elkészíthetsz.

Házi tepertőkrém
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tepertőkrém óvodás korunktól elkísér, ám sokkal finomabb is lehet, mint ahogy az az emlékezetedben él, főleg, ha otthon készíted el. Ha szeretnéd, még a tepertőt is elkészítheted saját magad. A krém tökéletes a pirítósra, szendvicsre. Nincs két egyforma recept, van, aki tojással is gazdagítja, ilyenkor kevésbé áll el. Ezt a változatot próbáld ki, nem fogsz benne csalódni. 

Házi tepertőkrém

Hozzávalók

  • 40 dkg tepertő
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat pucold meg, és vágd nagyobb darabokra. Rakd aprító- vagy turmixgépbe a tepertővel együtt, majd pépesítsd. Add a közepesen lágy, homogén masszához az ízlés szerinti sót, a borsot, a pirospaprikát, a mustárt, és keverd össze. Kóstold meg, ha szükséges, szórj még hozzá fűszert. Tedd hűtőbe, és pihentesd két-három órát. Közben a hidegben a krém megdermed, és keményebbé válik. 
Ha szereted a házi készítésű kencéket, a kolbászízű vegán szendvicskrémmel is bátran próbálkozhatsz. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük