Házi hagymás tepertőkrém pofonegyszerűen: régi falusi recept
A tepertőkrém gyors finomság, amit ízlésed szerint otthon is könnyen elkészíthetsz.

hagymas-tepertokrem
Ez is érdekelhet

Végre nem kell otthon tanulni, de mit kezdjük a gyerekekkel? Kreatív tippek a szünidőre (x)

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

beauty and style

Lebontja a zsírt és formálja az alakot: az ultracontour kezelés jobb, mint a zsírleszívás »

Már nem a szabadidőnadrág hódít az otthoni karanténban: eszelős divattrend uralja az Instagramot »

Semmit nem változott a Folytassa… filmek szőke bombázója: a 82 éves Barbara Windsor még most is dögös »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tepertőkrém óvodás korunktól elkísér, ám sokkal finomabb is lehet, mint ahogy az az emlékezetedben él, főleg, ha otthon készíted el. Ha szeretnéd, még a tepertőt is elkészítheted saját magad. A krém tökéletes a pirítósra, szendvicsre. Nincs két egyforma recept, van, aki tojással is gazdagítja, ilyenkor kevésbé áll el. Ezt a változatot próbáld ki, nem fogsz benne csalódni. 

Házi tepertőkrém

Hozzávalók:

  • 40 dkg tepertő
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat pucold meg, és vágd nagyobb darabokra. Rakd aprító- vagy turmixgépbe a tepertővel együtt, majd pépesítsd. Add a közepesen lágy, homogén masszához az ízlés szerinti sót, a borsot, a pirospaprikát, a mustárt, és keverd össze. Kóstold meg, ha szükséges, szórj még hozzá fűszert. Tedd hűtőbe, és pihentesd két-három órát. Közben a hidegben a krém megdermed, és keményebbé válik. 
Ha szereted a házi készítésű kencéket, a kolbászízű vegán szendvicskrémmel is bátran próbálkozhatsz. 

Ezt is szeretjük