Házi vaníliás szójaital cukor nélkül: így nincs benne adalékanyag

A változatosan felhasználható, tejcukorérzékenyek körében nagyon kedvelt szójaitalt otthon is könnyen elkészítheted a bolti ár töredékéért.

Házi szójaital
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A magas fehérjetartalmú szójabab nyersen ehetetlen, mérgező anyagokat is tartalmaz. Ezek azonban főzés közben elbomlanak. A szóját immunrendszer-erősítő és koleszterinszint-csökkentő hatása miatt is érdemes fogyasztani. Többféle ízben elkészítheted, a vaníliás szójaital jól illik kávéba, palacsintákba, sütikbe.

Házi szójaital

Hozzávalók 8 decihez

  • 8 dkg szójabab
  • 1 l víz
  • 0.5 rúd vanília
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A szójababot áztasd vízbe egy éjszakára, így jól megduzzad. Még jobb, ha egy egész napig hagyod a vízben. Szűrd le, majd mosd meg, és a víz felével turmixold össze. Öntsd egy lábosba, rakd hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét, a sót és a maradék vizet. Kis lángon főzd 20 percig. Közben többször keverd meg, és a keletkező habot szedd le merőkanállal. Pihentesd egy kicsit, majd gézlapon szűrd át. Jól nyomkodd ki a levét. Az italt öntsd át üvegbe, zárd le, és tedd a hűtőbe. Hideg helyen négy-öt napig eláll.
A megmaradt pürét ízesítheted kedved szerint, gyümölcsökkel is kínálhatod.

Száműznéd étrendedből a tejet? Akkor tudj meg még többet a növényi italokról!

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük