Házi vaníliás szójaital cukor nélkül: így nincs benne adalékanyag
A változatosan felhasználható, tejcukorérzékenyek körében nagyon kedvelt szójaitalt otthon is könnyen elkészítheted a bolti ár töredékéért.

szojaital
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A magas fehérjetartalmú szójabab nyersen ehetetlen, mérgező anyagokat is tartalmaz. Ezek azonban főzés közben elbomlanak. A szóját immunrendszer-erősítő és koleszterinszint-csökkentő hatása miatt is érdemes fogyasztani. Többféle ízben elkészítheted, a vaníliás szójaital jól illik kávéba, palacsintákba, sütikbe.

Házi szójaital

Hozzávalók 8 decihez:

  • 8 dkg szójabab
  • 1 l víz
  • 0.5 rúd vanília
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A szójababot áztasd vízbe egy éjszakára, így jól megduzzad. Még jobb, ha egy egész napig hagyod a vízben. Szűrd le, majd mosd meg, és a víz felével turmixold össze. Öntsd egy lábosba, rakd hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét, a sót és a maradék vizet. Kis lángon főzd 20 percig. Közben többször keverd meg, és a keletkező habot szedd le merőkanállal. Pihentesd egy kicsit, majd gézlapon szűrd át. Jól nyomkodd ki a levét. Az italt öntsd át üvegbe, zárd le, és tedd a hűtőbe. Hideg helyen négy-öt napig eláll.
A megmaradt pürét ízesítheted kedved szerint, gyümölcsökkel is kínálhatod.

Száműznéd étrendedből a tejet? Akkor tudj meg még többet a növényi italokról!

Ezt is szeretjük