Zamatos, házi szederszörp: így megmarad benne a vitamin
Bár a nyersen eltett szederszörp két nap alatt készül el, szinte nincs is vele munka.
A szederben nyersen rengeteg a vitamin és az ásványi anyag, és az értékes összetevők meg is maradnak benne, ha nem főzöd vagy hőkezeled. Nagyon könnyedén zamatos, illatos szörpöt készíthetsz, és akár évekig is eláll. Forró napokon kitűnő hűsítő, limonádékba, koktélokba egyaránt kiváló. A maradék gyümölcshúsból főzz lekvárt.
Házi szederszörp nyersen
Hozzávalók
- 2 kg szeder
- 2 kg cukor
- 2 l víz
- 2 kávéskanál nátrium-benzoát
- 2 kávéskanál citromsav
Elkészítés:
Csak egészséges, érett szedret válogass a szörphöz. Alaposan mosd meg, és pépesítsd. Botmixerrel egyszerűbb, ám jobb, ha kézzel nyomkodod szét a gyümölcsöt. Szórd rá a citromsavat és a nátrium-benzoátot, öntsd rá a vizet, és letakarva hagyd állni egy napig.
A szederpépet rakd át egy sűrű gézbe vagy tüllbe, és csepegtesd a tálba rakott cukorra. Ez körülbelül egy nap. Amikor a cukor elolvad, töltsd alaposan kimosott, sterilizált üvegekbe, és légmentesen zárd le. Tárold száraz, hűvös helyen.
Szederrel a joghurttortát is feldobhatod. A desszertcsoda 20 perc alatt elkészül, és sütni sem kell.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció