Így készül a tökéletes házi pita - Sokkal könnyebb, mint gondolnád
A törökök népszerű lapos kenyerét, a pitát ezzel a recepttel otthon is egyszerűen elkészítheted.
Török étkezdékben, kedvenc gyrososodnál biztosan vásároltál már puha pitát, de akár boltokban is hozzájuthatsz. Sőt, most már otthon is elkészítheted. Töltsd meg zöldségekkel, hússal, mindenféle finomsággal, vagy kínáld mártogatóshoz. Fontos, hogy a lehető legmagasabb hőfokon süsd.
Házi pita
Hozzávalók 12 darabhoz
- 1 kg liszt
- 5 dl víz
- 2.5 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál cukor
- só
Elkészítés:
A vizet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várd meg, míg megkel, tehát jól megemelkedik. A lisztet öntsd egy tálba, rakd hozzá a sót, a megkelt élesztőt, és tégy hozzá annyi vizet, hogy lágy tésztát kapj. Jól dolgozd ki, majd takard le, és keleszd egy órán át. Ezt követően lisztezett kézzel formázz 10-12 darab golyót, majd hagyd pihenni még negyed órán keresztül. A belisztezett golyókat nyújtsd körülbelül fél-egy centis vastag körré.
A sütőt forrósítsd fel, és rakd a tepsibe a kinyújtott tésztákat. Kezdd el sütni 250 fokon, majd körülbelül három perc múlva, amikor a közepe felpúposodik, fordítsd meg. Vigyázz, nehogy túlsüsd. Szedd ki a sütőből, és takard le konyharuhával, hogy puha maradjon. Ezt az adagot valószínűleg több részletben tudod megsütni.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció