Így készíthetsz pisztáciakrémet házilag: a bolti ár töredékéből kijön

Ebbe a lágy, házi pisztáciakrémbe fehér csoki is kerül.

Házi pisztáciakrém
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

pisztáciakrém felhasználása hasonlít a Nutellához: kerülhet sütibe, kenyérre, de jó eséllyel úgyis kiskanállal fogod az egészet kienni az üvegből. A tökéletes krémhez szükséged lesz egy erős konyhai aprítógépre, ami a nyers pisztáciát hatékonyan ledarálja. Más különleges hozzávaló azonban nem kell hozzá. A pisztácia súlya héj nélkül értendő.

Házi pisztáciakrém

Hozzávalók 2 pohárhoz

  • 25 dkg fehér csoki
  • 15 dkg hámozott pisztácia
  • 5 dkg vaj
  • 2.5 evőkanál cukor
  • 1 dl 3,5 százalékos tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csipet
  • 0.5 dl olaj
Recept idők

Elkészítés:

A pisztáciát pucold meg. A csokit gőz fölött olvaszd össze a vajjal, és tedd félre. A megpucolt pisztáciát tedd egy késes aprítóba, és őröld porrá. Öntsd hozzá az olajat, és ezzel is keverd egyneműre. Ekkor kanalazd bele az olvasztott csokit, a cukrot, a tejet, a vaníliakivonatot és egy csipet sót. Ha nem vagy különösebben édesszájú, kevesebb cukorral is készítheted. Keverd addig, amíg egynemű, krémes állaga lesz. Ha túl sűrűnek találod, egy kevés tejjel vagy olajjal hígíthatod, ha túl híg, adj még hozzá pisztáciát.

 

Otthon akár mogyoróvajat is készíthetsz: két hozzávaló elég hozzá.

Házi mogyoróvaj 2 hozzávalóból: ezután nem veszel többé boltit

A házi mogyoróvaj elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád – a boltinál jóval olcsóbb, és felesleges cukrokat és pálmaolajat sem tartalmaz.

Elolvasom

Kép: subjug / Getty Images

Ezt is szeretjük