Édeskés házi pirított hagyma: így lehet sokáig ropogós
A házi ropogós pirított hagyma szendvicsekbe, hot dogba, sült húsokhoz is tökéletes.
Ma már szinte minden boltban hozzájuthatsz a pirított hagymához, de fillérekből elkészítheted otthon is. Ha rögtön tálalod, elég olajban kisütni. Ha nagyobb adagot készítesz, és el is tennéd, érdemes egy-két órán át a sütőben szárítani.
Házi pirított hagyma
Hozzávalók 4 személyre
- 4 vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- olaj
Elkészítés:
A hagymát pucold meg, és vágd kis darabokra, kockákra. Akár uborkagyalun is szeletelheted. Szitáld egy zárható dobozba a lisztet, rakj bele egy adag hagymát. Zárd le, és jól rázd össze. Minél több lisztet vesz fel, annál ropogósabb lesz.
Forrósítsd fel az olajat, tégy bele hagymát, de ne túl sokat. Addig süsd közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz. Ha túlpirul, keserűvé válik. A hagymát szedd papírtörlőre, és jól csepegtesd le. Ha azt akarod, hogy olyan zörgős legyen, mint a bolti, szárítsd 50 fokos sütőben egy-két órán át. Ha van aszalógéped, abba is beteheted. Hűvös, száraz helyen tárold.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció