Édes házi paprikakrém
Ettől minden étel sokkal finomabb lesz
A zamatos házi paprikakrém szinte korlátlan ideig eláll, és tartósítószer sem szükséges hozzá.

Édes házi paprikakrém
Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

„A pattanás normális” - Ezzel kampányolnak az Instagramon a retusálás ellen »

Ezt edd vacsorára, ha edzeni voltál: mindent pótol, amit kell, de nem hizlal »

Dianát így csak ritkán láthattuk: ilyen volt, amikor nem a nyilvánosságnak öltözködött »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

El sem tudod képzelni a leveseket, pörkölteket paprikakrém nélkül? Hagyd a boltit a polcon, hiszen kevés munka- és időráfordítással ízletes házi fűszert tehetsz el. Ha édes krémet készítenél, válassz mindenféle színű paprikát hozzá. Ha kissé pikánsabb ízre vágysz, keverj a masszába cseresznyepaprikát.

Hozzávalók 7 decihez:

  • 1 kg kápia paprika
  • 20 dkg só
  • 1 mokkáskanál citromsav
Recept idők

Elkészítés:

Az ép, érett paprikákat mosd meg, a szárát és magjai zömét távolítsd el. Húsdarálón daráld le, vagy rakd késes robotgépbe. Ha szükséges, botmixerrel még pépesítsd egy kicsit. A ledarált masszához keverj kilónként 20 deka sót, majd várj 10-15 percig. Ha szeretnéd, hogy hónapok múlva is élénk színű legyen a paprikakrém, rakj hozzá citromsavat.

Ha a paprika állás közben túl sok levet ereszt, kisebb lyukú szűrőn le is szűrheted. Az üvegeket és a fedőket mosd el, csepegtesd le, majd töltsd meg a paprikakrémmel. Tégy rá celofánt, és jól zárd le fedővel. Tartsd hűvös, száraz helyen, felbontást követően pedig a hűtőszekrényben tárold!

Blog.hu ajánló