Édes házi paprikakrém

Ettől minden étel sokkal finomabb lesz

A zamatos házi paprikakrém szinte korlátlan ideig eláll, és tartósítószer sem szükséges hozzá.

Édes házi paprikakrém
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

El sem tudod képzelni a leveseket, pörkölteket paprikakrém nélkül? Hagyd a boltit a polcon, hiszen kevés munka- és időráfordítással ízletes házi fűszert tehetsz el. Ha édes krémet készítenél, válassz mindenféle színű paprikát hozzá. Ha kissé pikánsabb ízre vágysz, keverj a masszába cseresznyepaprikát.

Házi paprikakrém

Hozzávalók 7 decihez

  • 1 kg kápia paprika
  • 20 dkg só
  • 1 mokkáskanál citromsav
Recept idők

Elkészítés:

Az ép, érett paprikákat mosd meg, a szárát és magjai zömét távolítsd el. Húsdarálón daráld le, vagy rakd késes robotgépbe. Ha szükséges, botmixerrel még pépesítsd egy kicsit. A ledarált masszához keverj kilónként 20 deka sót, majd várj 10-15 percig. Ha szeretnéd, hogy hónapok múlva is élénk színű legyen a paprikakrém, rakj hozzá citromsavat.

Ha a paprika állás közben túl sok levet ereszt, kisebb lyukú szűrőn le is szűrheted. Az üvegeket és a fedőket mosd el, csepegtesd le, majd töltsd meg a paprikakrémmel. Tégy rá celofánt, és jól zárd le fedővel. Tartsd hűvös, száraz helyen, felbontást követően pedig a hűtőszekrényben tárold!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük