Édes házi paprikakrém
Ettől minden étel sokkal finomabb lesz
A zamatos házi paprikakrém szinte korlátlan ideig eláll, és tartósítószer sem szükséges hozzá.

Édes házi paprikakrém
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

Ezt a nadrágot többé ne vedd fel, ha hét ágra süt a nap: csúnya vége lehet! »

Cindy Crawford közös fotón a lányával: simán a nővérének néznénk, Photoshop nélkül is »

Így trükközz az egyrészes fürdőruhával: fazonok testalkat szerint, árakkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

El sem tudod képzelni a leveseket, pörkölteket paprikakrém nélkül? Hagyd a boltit a polcon, hiszen kevés munka- és időráfordítással ízletes házi fűszert tehetsz el. Ha édes krémet készítenél, válassz mindenféle színű paprikát hozzá. Ha kissé pikánsabb ízre vágysz, keverj a masszába cseresznyepaprikát.

Hozzávalók 7 decihez:

  • 1 kg kápia paprika
  • 20 dkg só
  • 1 mokkáskanál citromsav
Recept idők

Elkészítés:

Az ép, érett paprikákat mosd meg, a szárát és magjai zömét távolítsd el. Húsdarálón daráld le, vagy rakd késes robotgépbe. Ha szükséges, botmixerrel még pépesítsd egy kicsit. A ledarált masszához keverj kilónként 20 deka sót, majd várj 10-15 percig. Ha szeretnéd, hogy hónapok múlva is élénk színű legyen a paprikakrém, rakj hozzá citromsavat.

Ha a paprika állás közben túl sok levet ereszt, kisebb lyukú szűrőn le is szűrheted. Az üvegeket és a fedőket mosd el, csepegtesd le, majd töltsd meg a paprikakrémmel. Tégy rá celofánt, és jól zárd le fedővel. Tartsd hűvös, száraz helyen, felbontást követően pedig a hűtőszekrényben tárold!

Ezt is szeretjük