Fűszeres, házi meggyszósz sültekhez: a legszárazabb húst is feldobja
Az édeskés, réges-régi meggyszósszal felelevenítheted a gyermekkori emlékeket. Ezzel a recepttel jobb lesz, mint a menzai.
Van, aki sűrűn, pudingporral habarva, más savanykásabban, tejföllel szereti a meggyszószt, de mi most a klasszikus receptet mutatjuk. Ilyenkor feltétlenül friss gyümölcsből készítsd. Jól illik csirkéhez, sertéshez, marhához, a sültek mellett főtt és grillezett húsokhoz is. Tejszínnel habarva pedig még selymesebb, könnyebb.

Házi meggyszósz
Hozzávalók
- 40 dkg meggy
- 10 dkg porcukor
- 5 szem szegfűszeg
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál liszt
- 0.5 rúd fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
A meggyet mosd meg jó alaposan, magozd ki, és rakd egy lábosba. Tedd hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a sót, a cukrot, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Közepes lángon főzd puhára körülbelül 10 perc alatt.
A tejszínt dolgozd simára a liszttel, és szedj hozzá kevés forró főzőlevet. Így biztosan nem lesz csomós. Csorgasd a meggyhez, majd forrald össze két-három perc alatt. Hidegen és melegen is kínálhatod.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció