Fűszeres, házi meggyszósz sültekhez: a legszárazabb húst is feldobja
Az édeskés, réges-régi meggyszósszal felelevenítheted a gyermekkori emlékeket. Ezzel a recepttel jobb lesz, mint a menzai.

Fűszeres, házi meggyszósz sültekhez: a legszárazabb húst is feldobja
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Füst és égés nélkül (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

beauty and style

Ez a frizura nagy divat volt a 90-es években: most minden sztár ilyet hord »

20 napos zsírégető torna kihívás, ami garantálja a feszes combokat: napi 10 perc alatt »

Ő Estée Lauder 26 éves dédunokája: le se tagadhatná magyar származású dédanyját »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Van, aki sűrűn, pudingporral habarva, más savanykásabban, tejföllel szereti a meggyszószt, de mi most a klasszikus receptet mutatjuk. Ilyenkor feltétlenül friss gyümölcsből készítsd. Jól illik csirkéhez, sertéshez, marhához, a sültek mellett főtt és grillezett húsokhoz is. Tejszínnel habarva pedig még selymesebb, könnyebb.

Házi meggyszósz

Hozzávalók:

  • 40 dkg meggy
  • 10 dkg porcukor
  • 5 szem szegfűszeg
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 0.5 rúd fahéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mosd meg jó alaposan, magozd ki, és rakd egy lábosba. Tedd hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a sót, a cukrot, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Közepes lángon főzd puhára körülbelül 10 perc alatt.
A tejszínt dolgozd simára a liszttel, és szedj hozzá kevés forró főzőlevet. Így biztosan nem lesz csomós. Csorgasd a meggyhez, majd forrald össze két-három perc alatt. Hidegen és melegen is kínálhatod.

Ezt is szeretjük