Fűszeres, házi meggyszósz sültekhez: a legszárazabb húst is feldobja

Az édeskés, réges-régi meggyszósszal felelevenítheted a gyermekkori emlékeket. Ezzel a recepttel jobb lesz, mint a menzai.

Fűszeres, házi meggyszósz sültekhez: a legszárazabb húst is feldobja
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Van, aki sűrűn, pudingporral habarva, más savanykásabban, tejföllel szereti a meggyszószt, de mi most a klasszikus receptet mutatjuk. Ilyenkor feltétlenül friss gyümölcsből készítsd. Jól illik csirkéhez, sertéshez, marhához, a sültek mellett főtt és grillezett húsokhoz is. Tejszínnel habarva pedig még selymesebb, könnyebb.

Házi meggyszósz

Hozzávalók

  • 40 dkg meggy
  • 10 dkg porcukor
  • 5 szem szegfűszeg
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 0.5 rúd fahéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mosd meg jó alaposan, magozd ki, és rakd egy lábosba. Tedd hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a sót, a cukrot, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Közepes lángon főzd puhára körülbelül 10 perc alatt.
A tejszínt dolgozd simára a liszttel, és szedj hozzá kevés forró főzőlevet. Így biztosan nem lesz csomós. Csorgasd a meggyhez, majd forrald össze két-három perc alatt. Hidegen és melegen is kínálhatod.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük