Házi meggylekvár a nagymama receptje alapján
Nincs benne semmi tartósítószer
A házi meggylekvár sütikbe, és kenyérre kenve is fantasztikus.

Házi meggylekvár a nagymama receptje alapján
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

Most így a legszebb az ombre: csodás színátmenetek a hajba, melyek feldobják a sötét tincseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szívvel-lélekkel készített házi lekvárral nem lehet versenyezni. Szánj néhány órát a befőzésre. A most eltett meggylekvárral ősszel és télen is hódíthatsz. Ha nem akarod, hogy darabos legyen, botmixerrel még pürésítheted.

Házi meggylekvár

Hozzávalók:

  • 5 kg meggy
  • 2.5 kg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mosd meg, a szárrészt távolítsd el, majd magozd ki. Kézzel akár egy kicsit meg is nyomkodhatod. Tedd a gyümölcsöt egy alaposan kimosott zománcos lábosba. Kezdd el főzni kis lángon. Közben a habját egy kis szűrővel szedd le, és főzd körülbelül egy órán át. Ha elfő a leve, add hozzá a cukrot, és főzd még egy órát.

Közben az üvegeket a fedőkkel együtt alaposan mosd és öblítsd el. A sütőben szárítsd meg. Ha a lekvár kész, állítsd az üvegeket egy forró vízzel félig teli tepsibe, majd töltsd mindegyiket tele. A celofánt vizezd be, és simítsd az üvegek tetejére. Zárd le légmentesen a csavarral, és állítsd fejre öt percre. Ezt követően rakd dunsztba, tehát tekerd plédbe, és hagyd benne a lekvárral megtöltött üvegeket néhány napig. Ha kihűlnek, tedd viszonylag hűvös helyre, felbontás után pedig a hűtőbe.

Ezt is szeretjük