Házi meggylekvár a nagymama receptje alapján
A házi meggylekvár sütikbe, és kenyérre kenve is fantasztikus.
A szívvel-lélekkel készített házi lekvárral nem lehet versenyezni. Szánj néhány órát a befőzésre. A most eltett meggylekvárral ősszel és télen is hódíthatsz. Ha nem akarod, hogy darabos legyen, botmixerrel még pürésítheted.
Házi meggylekvár
Hozzávalók
- 5 kg meggy
- 2.5 kg cukor
Elkészítés:
A meggyet mosd meg, a szárrészt távolítsd el, majd magozd ki. Kézzel akár egy kicsit meg is nyomkodhatod. Tedd a gyümölcsöt egy alaposan kimosott zománcos lábosba. Kezdd el főzni kis lángon. Közben a habját egy kis szűrővel szedd le, és főzd körülbelül egy órán át. Ha elfő a leve, add hozzá a cukrot, és főzd még egy órát.
Közben az üvegeket a fedőkkel együtt alaposan mosd és öblítsd el. A sütőben szárítsd meg. Ha a lekvár kész, állítsd az üvegeket egy forró vízzel félig teli tepsibe, majd töltsd mindegyiket tele. A celofánt vizezd be, és simítsd az üvegek tetejére. Zárd le légmentesen a csavarral, és állítsd fejre öt percre. Ezt követően rakd dunsztba, tehát tekerd plédbe, és hagyd benne a lekvárral megtöltött üvegeket néhány napig. Ha kihűlnek, tedd viszonylag hűvös helyre, felbontás után pedig a hűtőbe.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció