Régimódi, házi málnaszörp: ennek tényleg magas a gyümölcstartalma
Ez a málnaszörp olyan lesz, mint annak idején a nagyié volt. Nosztalgiázz vele a kánikulában!

hazi-malnaszorp
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Füst és égés nélkül (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Erősíti, dúsítja a ritkás hajat: az amla olaj a hajápolás szupersztárja »

Gyönyörű esküvői ruhák télre: hosszú az ujjuk, mégis minden részletükben nőiesek »

Ez a frizura nagy divat volt a 90-es években: most minden sztár ilyet hord »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ránk fér a nagy melegben egy kis frissítő. A házi szörpöknél, limonádéknál jobbat aligha lehet elképzelni. Ez a régimódi szirup jól jön minden nyári italba. Ha tiszta eszközökkel és felületen dolgozol, dunsztolod, száraz, hűvös helyen tárolod, a szörp nem forr fel, és biztosan megéri a következő nyarat. Persze, ha nem fogy el addig.

Házi málnaszörp receptje

Hozzávalók:

  • 2 kg málna
  • 80 dkg cukor
  • 1 dkg citromsav
  • 2 mokkáskanál tartósítószer
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket készítsd elő, mosd el, és sterilizáld a mikróban. A málnát alaposan, de óvatosan mosd meg, a rossz szemeket válogasd ki. Rakd rozsdamentes edénybe, szórd rá a cukor negyedét, és krumplinyomóval vagy botmixerrel törd össze. Pihentesd legalább két-három órát. 

 

Ezt követően passzírozd át, hogy a magos részek ne kerüljenek a lébe. Jól nyomkodd ki a gyümölcsöt, és csepegtesd le. Szórd a maradék cukrot a léhez, és forrald fel. Főzd öt percig, közben habozd le. Dolgozd hozzá a citromsavat, és főzd tovább. Egy-két perccel később mehet hozzá a tartósítószer. Töltsd felforrósított üvegekbe, zárd le jól, majd rakd száraz dunsztba, plédek és paplanok közé. Hagyd kihűlni két-három nap alatt, és mehetnek a szörpök száraz, hűvös helyre.
Eperlekvár és -szörp egyben? Ugye, milyen jól hangzik? Ha sietsz, még elteheted!

Ezt is szeretjük