Selymes majonéz házilag - Néhány titok, hogy tökéletes legyen
Ha egyszer kipróbálod a házi majonézt, soha többé nem veszel boltit. Csak 15 perc elkészíteni.
Salátákhoz, krumplihoz, húsokhoz, rántott zöldségekhez is illik a sokoldalú majonéz. Tejföl hozzáadásával tartármártást készíthetsz belőle. Chilivel, fokhagymával és snidlinggel ízesítve még pikánsabbá teheted.
Házi majonéz
Hozzávalók 4 személyre
- 4 tojássárga
- 3 dl étolaj
- 2 teáskanál mustár
- 1 teáskanál citromlé
- csipet só
- késhegynyi bors
Elkészítés:
A friss tojásokat válaszd ketté, a sárgákat rakd egy keverőtálba. Arra vigyázz, hogy tojáshéj véletlenül se kerüljön bele. Add hozzá a mustárt, és kézi vagy gépi habverővel keverd addig, amíg homogén nem lesz. Először cseppenként, majd vékony sugárban öntsd hozzá az olajat. Nagyon fontos, hogy ne rakd bele mindet egyszerre, várd meg, amíg a tojás felveszi. Ízesítsd sóval, borssal, végül pedig a citromlevet öntsd hozzá. Dolgozd jó krémesre.
Közben kóstolgasd, nyugodtan változtass a majonéz fűszerezésén. Érdemes a hozzávalókat elkészítés előtt legalább fél óráig a hűtőben tárolni, úgy még selymesebb lesz. Ha édesebben szereted, egy kávéskanál porcukrot is tehetsz hozzá. Amennyiben túl sok olajat öntesz hozzá, és az kicsapódik, keverd addig, amíg krémessé nem válik.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept