9 lekvár, szörp és savanyúság bevált receptje: ha most teszed el őket, egész télen lesz finomság a kamrádban

Sokkal finomabbak a lekvárok, szörpök és savanyúságok, ha házilag teszed el őket.

szederlekvar
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a boltban is kaphatsz már bármilyen befőttet, savanyúságot, az otthon készített finomságoknak nincs párjuk. Legyen szó baracklekvárról, málnaszörpről vagy kovászos uborkáról, érezni rajta, ha készítője beletette a szívét is.

Ha házilag tartósítasz, fordíts nagy gondot az üvegek sterilizálására. Nem elég mosószerrel elmosni őket: vagy futtass le rajtuk a mosogatógépen egy csírátlanítóprogramot, vagy forró vízben főzd ki, és napon szárítsd meg őket. A kész befőtteket helyezd nedves vagy száraz dunsztba az alapján, amit a recept javasol.

Házi lekvárok, szörpök, savanyúságok

Az alábbi leírások között találsz hosszú ideig érlelt és villámgyorsan elkészülő változatokat is. Van, amihez egy kevés tartósítószer is szükséges, más természetes összetevőktől lesz sokáig friss: dönts ízlésed szerint!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük