9 lekvár, szörp és savanyúság bevált receptje: ha most teszed el őket, egész télen lesz finomság a kamrádban
Sokkal finomabbak a lekvárok, szörpök és savanyúságok, ha házilag teszed el őket.
Bár a boltban is kaphatsz már bármilyen befőttet, savanyúságot, az otthon készített finomságoknak nincs párjuk. Legyen szó baracklekvárról, málnaszörpről vagy kovászos uborkáról, érezni rajta, ha készítője beletette a szívét is.
Ha házilag tartósítasz, fordíts nagy gondot az üvegek sterilizálására. Nem elég mosószerrel elmosni őket: vagy futtass le rajtuk a mosogatógépen egy csírátlanítóprogramot, vagy forró vízben főzd ki, és napon szárítsd meg őket. A kész befőtteket helyezd nedves vagy száraz dunsztba az alapján, amit a recept javasol.
Házi lekvárok, szörpök, savanyúságok
Az alábbi leírások között találsz hosszú ideig érlelt és villámgyorsan elkészülő változatokat is. Van, amihez egy kevés tartósítószer is szükséges, más természetes összetevőktől lesz sokáig friss: dönts ízlésed szerint!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
(Képek: Getty Images.)
- házi befőzés
- házi szörp
- házi savanyúság
- málnaszörp
- meggyszörp
- meggybefőtt
- beledobálós savanyúság
- baracklekvár
- Recept
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcsleves
- hideg leves