Ne dobd ki a száraz kenyeret! Készíts belőle ropogós, fűszeres házi krutont
Igazi spórolós recept! A száraz péksütikből könnyen készíthetsz sokoldalúan felhasználható krutont.

Van maradék kenyered? Ne a szemetedet etesd vele! Készíts otthon egyszerűen ropogós, fűszeres krutont! Sokkal jobb, mint amilyet a boltban kapsz. Változatosan, többféle fűszerezéssel is kipróbálhatod. Jól megy hozzá a petrezselyem, a rozmaring és a bazsalikom. A frissen sült kruton tökéletes a salátákhoz, a levesekbe, a főzelékekbe is.
Házi kruton
Hozzávalók
- 5 szelet kenyér
- 0.5 dl olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- zöldfűszer
Elkészítés:
A krutonhoz a legjobb a két-három napos kenyér. A pékárut kockázd fel éles késsel. Ügyelj, hogy azonos nagyságúak legyenek. Dobd egy tálba, locsold meg az olívaolajjal, ízesítsd a pépesített fokhagymával, a sóval és a zöldfűszerrel. Kézzel forgasd össze arra figyelve, hogy minden kockára jusson fűszeres keverék.
Rendezd a kenyérdarabokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Told forró sütőbe, és 190 fokon, többször megforgatva süsd addig, amíg ropogós lesz. Kínálhatod rögtön, vagy amikor a kruton kihűl, rakd zárható edénybe. Így két hétig is eláll.
A kruton a brokkolikrémlevesbe is illik. Készítsd el te is úgy, hogy szuperzöld maradjon!