Selymes, házi krémsajt készítése joghurtból: hihetetlen, milyen egyszerű
Házilag is készíthetsz finom krémsajtot: nem fogod elhinni, milyen egyszerű.

A házi készítésű krémsajt nagy előnye a boltihoz képest, hogy úgy ízesítheted, ahogy kedved tartja. Tehetsz bele sót, borsot, zöldfűszereket, de teljesen natúran is nagyon finom lesz. Ha még lágyabb állagú sajtkrémet szeretnél, egy deci tejszínnel is elkeverheted.
Házi krémsajt joghurtból
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg natúr joghurt
- 2 teáskanál só
- ízesítőanyagok tetszés szerint (bors, chili, medvehagyma, újhagyma, zöldfűszerek)
- 1 dl tejszín (elmaradhat)
Elkészítés:
Egy sűrű szövésű szitát bélelj ki textilpelenkával vagy konyharuhával. Mindenképp olyan darabokat válassz, amelyet nem mostál illatos mosószerrel vagy öblítővel, nehogy vegyszerízű legyen a krémsajt! A kibélelt szűrőt helyezd egy mélyebb tálra. A joghurtot ízlés szerint keverd el a tejszínnel, kanalazd a szűrőbe, majd az egészet tedd a hűtőbe. Két nap alatt teljesen lecsepeg róla a savó, csak a sűrű sajt marad meg. Ezt kanalazd egy jól záródó dobozba, ízesítsd ízlés szerint sóval, fűszerekkel. Hűtőben két hétig eláll.
Kend friss, ropogós magos zsemlére!
Magos zsemle dagasztás nélkül: mutatós reggeli kevés munkával
A frissen sült ropogós zsemlénél kevés jobb reggeli pékáru létezik. Ha pedig nem csak bolti változatban szeretnéd fogyasztani, akkor süsd meg otthon, egyszerűen.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: Ivannag82 / Getty Images