Édes-savanyú csirkemell házilag: roppanós zöldségek pirulnak a hús mellett

A házi készítésű édes-savanyú csirkemell akkor az igazi, ha roppanós zöldségek is gazdagítják a szaftot.

Házi készítésű édes-savanyú csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kínai ételek szerelmesei imádni fogják a házi készítésű édes-savanyú csirkemellet. Sokféle zöldséget és gyümölcsöt tehetsz hozzá: ebbe a változatban hagyma, kaliforniai paprika és ananász kerül, de beleönthetsz gyakorlatilag bármit, amit találsz a hűtődben.

Házi készítésű édes-savanyú csirkemell

Hozzávalók 6 személyre

A zöldséges húshoz

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 hagyma
  • 1 ananászkonzerv
  • bors
  • olaj

A szószhoz

  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál csípős paprikakrém
  • 0.5 dl szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát aprítsd fel, és egy tálban, kézi habverő segítségével jól keverd el a szósz többi hozzávalójával. A csirkemellet kockázd fel, sózd, borsozd, keverd el egy evőkanál olajjal és az étkezési keményítővel. A kaliforniai paprikát csíkozd fel, a hagymát vágd nagyobb darabokra, az ananászkonzervet csepegtesd le, és ha szükséges, darabold fel. Egy wokban vagy egy tapadásmentes serpenyőben hevíts kevés olajat, és néhány perc alatt pirítsd meg rajta a csirkemellkockákat. Ha megsültek, szűrőlapáttal szedd ki őket. Ugyanebbe az olajba tedd bele a paprikát, az ananászt és a hagymát, és kevergetve kezdd el őket pirítani. Fontos, hogy ne süljenek túl, hanem maradjanak roppanósak. Amikor elérték a kívánt állagot, kanalazd vissza a húst a zöldségek mellé a serpenyőbe, öntsd rá a szószt, és főzd össze néhány perc alatt, amíg besűrűsödik. Tálald párolt rizzsel.

 

A kínai büfék nagy sztárját, a mézes-szezámmagos csirkét is elkészítheted otthon.

Kínai mézes-szezámmagos csirke: pont olyan finom, mint a büfékben

A kínai büfék kedvence a ropogós, aranybarna bundában sült csirkehús, mely mézes-szezámos mázba forgatva lesz igazán finom.

Elolvasom

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük