Egyszerű, házi, ropogós káposztasaláta tartósítószer nélkül
Bármikor elkészítheted ezt az isteni káposztasalátát, tökéletes bármilyen húshoz, és a répától még jobb.

Egy jó savanyúság feldobja az egyszerűbb főételeket is. A káposztához szinte mindig hozzájuthatsz, és viszonylag olcsó. Könnyen készíthetsz belőle salátát, csak felöntőlevet kell készíteni hozzá. Ha nagyobb adagot készítesz, érdemes dunsztba, azaz plédek közé tenni.

Házi káposztasaláta
Hozzávalók
- 1 kg káposzta
- 2 evőkanál ecet
- 2 evőkanál cukor
- 2 db babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db répa
- 1 l víz
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál bors
- só
Elkészítés:
A répát pucold meg, a káposztát tisztítsd meg, a külső leveleket távolítsd el, vágd négy részre, és a torzsáját szedd ki. Gyaluld le, majd sózd be. Pihentesd addig, amíg elkészíted a felöntőlevet. Öntsd egy lábosba a vizet, rakd hozzá a cukrot, az ecetet, a babérlevelet, a vöröshagymát és a fokhagymát, majd forrald fel. Húzd le a tűzről, és várd meg, míg kihűl.
A káposztát kicsit nyomkodd ki, és rakd bele a jól elmosott üvegekbe. Öntsd rá a levet, és jól zárd le. Tárold száraz, hűvös helyen, felbontás után pedig a hűtőben.
Káposztával a tésztát is ízletesebbé teheted. Szalonnával még finomabb lesz.