Egyszerű, házi, ropogós káposztasaláta tartósítószer nélkül

Bármikor elkészítheted ezt az isteni káposztasalátát, tökéletes bármilyen húshoz, és a répától még jobb.

Házi káposztasaláta

Egy jó savanyúság feldobja az egyszerűbb főételeket is. A káposztához szinte mindig hozzájuthatsz, és viszonylag olcsó. Könnyen készíthetsz belőle salátát, csak felöntőlevet kell készíteni hozzá. Ha nagyobb adagot készítesz, érdemes dunsztba, azaz plédek közé tenni. 

hazi--kaposztasalata-recept
Fotó: MTI AP Plinio Lepri

Házi káposztasaláta

Hozzávalók

  • 1 kg káposzta
  • 2 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db répa
  • 1 l víz
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A répát pucold meg, a káposztát tisztítsd meg, a külső leveleket távolítsd el, vágd négy részre, és a torzsáját szedd ki. Gyaluld le, majd sózd be. Pihentesd addig, amíg elkészíted a felöntőlevet. Öntsd egy lábosba a vizet, rakd hozzá a cukrot, az ecetet, a babérlevelet, a vöröshagymát és a fokhagymát, majd forrald fel. Húzd le a tűzről, és várd meg, míg kihűl. 
A káposztát kicsit nyomkodd ki, és rakd bele a jól elmosott üvegekbe. Öntsd rá a levet, és jól zárd le. Tárold száraz, hűvös helyen, felbontás után pedig a hűtőben.  
Káposztával a tésztát is ízletesebbé teheted. Szalonnával még finomabb lesz. 

Ezt is szeretjük