Házi gyros csirkéből készítve: a fűszerkeveréket is te állítsd össze

Házilag is villámgyorsan készíthetsz gyrost, és még a fűszerkeveréket is magad állíthatod össze hozzá.

Házi gyros tzatzikivel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a gyros hagyományosan borjúhúsból készül, ha otthon állítod össze, egyszerűbb, ha csirkét használsz hozzá. Még jobb, ha magad kevered ki a hozzá való fűszereket és a fokhagymás tzatzikit is. Kínálhatod tálban, sült krumplival és salátával, vagy töltheted házi pitába.

Házi gyros tzatzikivel

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

  • 1 kg csirkecombfilé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 2 teáskanál vöröshagymapor
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • bors

A tzatzikihez:

  • 30 dkg görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 kígyóuborka
  • 1 teáskanál
  • 0.5 kávéskanál bors
  • 1 ág kapor (elmaradhat)

A tálaláshoz

  • sült krumpli
  • zöldségek ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombfilét kockázd fel. Keverd el a fűszerekkel, locsold meg olívaolajjal és a citrom kifacsart levével, és ebben a pácban pihentesd a hűtőben három-négy órát. A pihentetés végén oszd el egy tepsiben, és told 180 fokos sütőbe fél órára.

A tzatzikihez az uborkát reszeld le és sózd be. Tíz perc múlva nyomkodd ki belőle a nedvességet. A görög joghurtot keverd el a zúzott fokhagymával, az olívaolajjal és a borssal. Egy ág kaprot is apríthatsz bele, ha szereted. Forgasd össze az uborkával, kóstold meg, és ha szükséges, sózd még kicsit utána.

Tálald a húst sült krumplival, paprikából, paradicsomból, uborkából és hagymából álló görög salátával. A tzatzikivel ízlés szerint öntözd meg, vagy egy kis tálban, mártogatósként kínáld mellé.

 

A görög konyha szerelmeseinek a muszakát sem kell bemutatni: így készítheted a legfinomabbra.

Gazdag, kiadós muszaka: besamelmártás teszi ellenállhatatlanná

Az ízletes muszaka a világ egyik legfinomabb étele, amit a nyári hőségben is megéri elkészíteni, mert nagy adagban készül, másnap is jólesik.

Elolvasom

Kép: monticelllo / Getty Images

Miért félünk attól, amit nem ismerünk?

Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?

A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. október 24. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük