Csodás házi gofri pofonegyszerűen - A strandon is pont így készítik
A házi gofri tésztája roppanós, mégis könnyű, és percek alatt elkészül.

hazi-gofri
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Ezekért az ékszerekért bolondultak a nők a 80-as években, és most újra divatosak: fülbevalók gyöngyöstől a neonig »

Néhány trükk, amitől elbűvölően nőies a fonott frizura: rövid hajból éppúgy mutatós »

A balerinacipő irtó nőies tud lenni, és kényelmes is: mutatjuk a legdivatosabb darabokat 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyáron a  strandokon a gofrinál aligha van népszerűbb édesség. Ha otthon is szeretnéd elkészíteni a világszerte kedvelt finomságot, ezzel a recepttel biztosra mehetsz. A tésztája abban különbözik a palacsintáétól, hogy vaj és sütőpor is kerül bele. Nagy előnye még, hogy pihentetni sem kell.

A házi gofrit azzal dobod fel, amivel csak akarod. Rakhatsz rá gyümölcsöket, kínálhatod csokiöntettel, fagyival, nutellával vagy tejszínnel.

Házi gofri

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Elkészítés ideje: 20 perc

A tojásokat keverd ki a kétféle cukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat, a tojást és a tejet.  Vegyítsd a sütőport, a sót és a lisztet, majd forgasd a tojásos keverékbe. Reszeld bele a citromhéjat is, és dolgozd a masszát csomómentesre.

A gofrisütőt forrósítsd fel, kend meg vékonyan olajjal, és tölts a közepébe annyi tésztát, hogy, ha lecsukod, ne folyjon ki. A beletöltést célszerű merőkanállal végezni. Süsd négy-öt percig, óvatosan szedd ki, kend meg kedved szerint, és már eheted is.

Ezt is szeretjük