Isteni házi gnocchi fűszeres házi paradicsommártással, ahogy az olaszok készítik
Bár gnocchit készen is vásárolhatsz, ha van egy kis időd, érdemes házilag összeállítanod a kis krumplinudlikat. Tálald fűszeres paradicsommártással!

gnocchi paradicsomszosz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A házi készítésű gnocchi össze sem hasonlítható a boltival: nem nehéz, nem rágós, hanem lágy, a hozzá kínált szószt pedig kellemesen magába szívja. Az elkészítése nem is bonyolult, csak arra vigyázz, hogy a főtt krumplihoz fokozatosan adagold a lisztet, mert minden fajta más mennyiséget vesz fel.

Házi gnocchi paradicsommártással

Hozzávalók:

A gnocchihoz

  • 50 dkg krumpli
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás

A paradicsommártáshoz

  • 40 dkg hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 teáskanál olívaolaj
  • 2 evőkanál friss bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, sós vízben főzd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha már puha, szűrd le, még melegen törd össze krumplinyomóval, és hagyd kihűlni.

Közben készítsd el a paradicsommártást. A konzervparadicsomot, a felvágott fokhagymagerezdeket, a friss bazsalikomlevelet, az olajat, a sót és a borsot öntsd turmixgépbe, és pürésítsd össze, majd tedd egy lábosba, és főzd 10-15 percig.
 

Üsd a már kihűlt krumplihoz a tojást, és kanalanként szórd hozzá a lisztet. Gyúrj belőle sima tésztát, majd adagonként sodorj belőle nagyjából két centi átmérőjű kígyókat, és ezeket vágd fel három-négy centi hosszú darabokra. A gnocchik felszínét villával formázd meg, és dobd őket lobogó, sós vízbe. Amint feljönnek a víz tetejére, szűrd is le. Öntsd a kifőtt krumplinudlikat a paradicsomszószhoz, forrald össze az egészet, és azonnal tálald.
A házi gnocchi számtalan módon készíthető el, a tésztájába például céklát is keverhetsz.

Ezt is szeretjük