Házi, zamatos cseresznyelekvár: ezzel bolondítsd meg, hogy még finomabb legyen
Az idei befőzési szezon egyik kedvence lesz ez a különleges, sűrű cseresznyelekvár.

Házi, zamatos cseresznyelekvár: ezzel bolondítsd meg, hogy még finomabb legyen
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hagyományos cseresznyelekvár helyett valami izgalmasabbra vágysz? Próbáld ki vörösborral! Hihetetlen aromát ad a lekvárnak. Felejtsd el a macerás sterilizálást is, helyette mikróban csírátlanítsd az üvegeket! Ha ezt a receptet követed, sokáig élvezheted a cseresznye csodás ízét.

Házi cseresznyelekvár

Hozzávalók

  • 3 kg cseresznye
  • 70 dkg cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 0.5 dl vörösbor
  • nátrium-benzoát
Recept idők

Elkészítés:

Alaposan mosd el az üvegeket, majd rakd mikróba. Járasd a legmagasabb fokozaton egy percig. 

A cseresznyét gondosan mosd meg, majd magozd ki. Csak egészséges szemeket válogass a lekvárba. Rakd egy vastagabb falú edénybe, és főzd közepes lángon körülbelül két órán át. Közben gyakran kavard meg, nehogy leégjen.

Amikor kezd szétfőni, pépesítsd botmixerrel, majd szórd hozzá a cukrot. Rotyogtasd tovább, közben kevergesd. Végül mehet hozzá a vörösbor és a fahéj. Főzd még egy-két percig, majd töltsd felforrósított üvegekbe, jól zárd le két réteg celofánnal, melyek közé rakj nátrium-benzoátot, és csavard rá a fedőt. Állítsd fejtetőre öt-tíz percre, csomagold plédek közé, és várd meg, míg két nap alatt kihűl. Száraz, hűvösebb helyen tárold.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük