Házi, zamatos cseresznyelekvár: ezzel bolondítsd meg, hogy még finomabb legyen
Az idei befőzési szezon egyik kedvence lesz ez a különleges, sűrű cseresznyelekvár.
A hagyományos cseresznyelekvár helyett valami izgalmasabbra vágysz? Próbáld ki vörösborral! Hihetetlen aromát ad a lekvárnak. Felejtsd el a macerás sterilizálást is, helyette mikróban csírátlanítsd az üvegeket! Ha ezt a receptet követed, sokáig élvezheted a cseresznye csodás ízét.
Házi cseresznyelekvár
Hozzávalók
- 3 kg cseresznye
- 70 dkg cukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 0.5 dl vörösbor
- nátrium-benzoát
Elkészítés:
Alaposan mosd el az üvegeket, majd rakd mikróba. Járasd a legmagasabb fokozaton egy percig.
A cseresznyét gondosan mosd meg, majd magozd ki. Csak egészséges szemeket válogass a lekvárba. Rakd egy vastagabb falú edénybe, és főzd közepes lángon körülbelül két órán át. Közben gyakran kavard meg, nehogy leégjen.
Amikor kezd szétfőni, pépesítsd botmixerrel, majd szórd hozzá a cukrot. Rotyogtasd tovább, közben kevergesd. Végül mehet hozzá a vörösbor és a fahéj. Főzd még egy-két percig, majd töltsd felforrósított üvegekbe, jól zárd le két réteg celofánnal, melyek közé rakj nátrium-benzoátot, és csavard rá a fedőt. Állítsd fejtetőre öt-tíz percre, csomagold plédek közé, és várd meg, míg két nap alatt kihűl. Száraz, hűvösebb helyen tárold.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció