A legfinomabb házi bélszínroló receptje: főzelék tetején csodás lesz
A házi bélszínrolónál finomabb feltét nem is kell a főzelékekre.
A főzelék sokak szemében semmit sem ér a tökéletes feltét nélkül: a bélszínrolót ma már sokan készen, fagyasztva vásárolják meg, pedig otthon sem tart sokkal tovább az elkészítése. Nevével ellentétben nem bélszínből készül, hanem darált sertés- vagy marhahúsból, amelyet rúddá formázva kell ropogósra sütni.
Házi bélszínroló
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg darált hús
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 zsemle
- 1 hagyma
- 1 tojás
- 0.5 dl tej
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- 10 dkg zsemlemorzsa a forgatáshoz
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és kevés olajon párold üvegesre. A zsemlét áztasd tejbe.
A darált húst tedd egy tálba. Add hozzá a puha hagymát, a kinyomkodott zsemlét, reszeld bele a fokhagymát. Üss hozzá egy tojást, szórd meg sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, és dolgozd össze. Kanalanként adagolj bele annyi zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon, és formázz belőle rudakat. Forgasd meg őket zsemlemorzsában, és bő, forró olajban, oldalanként két-három perc alatt süsd a bélszínrolókat aranyszínűre.
Sütőben sült, töltött tortilla: pulykahús kerül a tésztába
A mexikói konyha sokakat lenyűgöző sokszínűségét ezúttal egy pulykahússal töltött enchiladarecepttel emeljük további magaslatokba.
ElolvasomKép: WS Studio / Getty Images
Miért félünk attól, amit nem ismerünk?
Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?
A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- fasírt
- rozmaring
Ropogós fasírt rozmaringgal: így nem esik szét sütés közben
- paradicsomlé
- húsételek