A legfinomabb, ropogós házi baguette receptje
Csodás nyári reggeli lesz belőle
A friss házi baguette-ből készíts ínycsiklandó bruschettát!

A legfinomabb, ropogós házi baguette receptje
Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Ezt edd vacsorára, ha edzeni voltál: mindent pótol, amit kell, de nem hizlal »

Dianát így csak ritkán láthattuk: ilyen volt, amikor nem a nyilvánosságnak öltözködött »

Jobb az arctisztító kefénél, és azt is elmondjuk, miért: tisztít, és kisimítja a bőrt az új készülék »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Már a baguette sütése közben olyan fantasztikus illat lengi be a lakást, hogy mindenki éhes lesz. Készíts hozzá kevés időráfordítással isteni paradicsomos feltétet is. A bruschetta könnyű reggeli vagy előétel lehet. Kerti parikon, összejöveteleken is hódíthatsz vele. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 3.5 dl víz
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál só
  • 1 káváskanál cukor

Paradicsomos feltét

  • 4 paradicsom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Szórd langyos, cukros vízbe az élesztőt, és várj pár percig. Ha felfut, tehát megnő a térfogata, öntsd a liszthez. Add hozzá a sót és az olívaolajat, majd alaposan dolgozd össze. Addig dagaszd, amíg el nem válik a kezedtől és az edény falától. Ha gyorsítani akarod a munkát, gépet is bevethetsz. Amikor kész, takard le, és hagyd 30 percig pihenni.

Kelesztés után a kezeddel kicsit csapkodd meg a tésztát, majd vágd négy-hat egyenlő részre, és mindegyiket lapítsd kisebb téglalap formára. Tekerd fel úgy, mint a kiflit, és 30 percig hagyd ismét kelni. Ezután tedd tepsibe, és 200 fokon süsd tíz percig, majd 180 fokon még ugyanennyi ideig. Akkor jó, ha a baguette-ek teteje mindenhol aranybarna.

Ezt követően a kenyeret vágd fel, és a szeletek mindkét oldalát pirítsd meg olívaolajon egy-két perc alatt. Utána rögtön dörzsöld be fokhagymával. A paradicsomot aprítsd fel, locsold meg olívaolajjal, sózd meg, és tedd a kenyérre. Szórd meg friss, apróra vágott bazsalikommal. Mozzarellát is rakhatsz rá.

Blog.hu ajánló