Így készül a tökéletes harcsapaprikás
Nyáron akár saját fogásból is elkészíthető a finom, szaftos harcsapaprikás.
A magyar tenger legnemesebb ragadozója pörköltként is zseniális, némi túrós csuszával pedig egész egyszerűen isteni finom fogás lesz belőle.
Ha a Balaton partjától messze is vagy, a friss hal beszerzése néhány piacon könnyen megoldható, ha teheted, onnan vásárolj.
Harcsapaprikás
Hozzávalók:
- 70 dkg filézett harcsa
- 12 dkg szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 3 dl tejföl
- 3 dl víz
- csípős paprika
- fűszerpaprika
- liszt
- só, bors
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
A szalonnát kockázd fel, majd egy mélyebb serpenyőben kezdd el pirítani. Ha már eresztett egy kis zsírt, add hozzá a kockákra vágott hagymát, amikor az már kicsit megpirult, add hozzá a fűszerpaprikát, vigyázz arra, hogy le ne égjen. Add hozzá a vizet, majd ha elkezd forrni, darabold bele a paprikát, a paradicsomot, ha szereted, akkor egy kis csípős paprikát is, valamint sózd és borsozd meg.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ha kellőképp összefőttek, a tejföllel és a liszttel egy kis víz hozzáadásával sűrítsd be az egészet, forrald össze, majd tedd félre. Ezután a harcsát vágd egyenletes kockákra, és egy serpenyőben, forró olajon hirtelen pirítsd meg, vigyázva, nehogy szétessenek a haldarabok. Ha már szépen megpirult mindkét oldala, öntsd hozzá a paprikás szószt, főzd együtt pár percig, majd vedd le a tűzről, add hozzá a maradék tejfölt, és már tálalhatod is.
Még több hazai íz!
Ha magyaros fogások nélkül nem tudok elképzelni az életed, nézz be pár ínycsiklandó ötletért képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- hal
- mogyoró
Mogyorós-fokhagymás sült hal
- pörkölt
- bogrács