Hamis, szaftos bolognai spagetti: olcsó, mégis kiadós fogás húsmentesen
A hamis bolognai spagetti lencséből készül, és éppúgy, mint a húsos változat, gazdag fehérjeforrás.

hamis bolognai
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lencséből készülő hamis bolognai spagetti tökéletes választás azoknak, akik egy kicsit szeretnék visszafogni a hús fogyasztását, vagy egyszerűen egy kis változatosságot csempésznének az étrendjükbe. A főtt lencse állaga kicsit emlékeztet a darált húsra, de az élmény, amit ad, mégis más.

Hamis bolognai spagetti lencséből

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg spagetti
  • 25 dkg főtt lencse (kb.10 dkg száraz lencséből)
  • 4.5 dl passzírozott paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szárzeller
  • 2 sárgarépa
  • 1.5 dl vörösbor
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj
  • reszelt sajt ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét előző este áztasd be. Másnap öntsd le róla a vizet, és főzd puhára. Ha konzervet használsz, egyszerűen csak csepegtesd le. A répát hámozd meg, a zellerszárral együtt darabold fel, és késes aprítóban vágd minél kisebbre. A felszeletelt hagymát és fokhagymát olívaolajon futtasd meg, add hozzá a répát és a zellert, együtt pirítsd őket néhány percig, majd ha már összeestek, öntsd hozzájuk a bort, és várd meg, amíg elfő. Ekkor kanalazd bele a paradicsompürét, szórd meg a zöldfűszerekkel, sóval és borssal, és lefedve kis lángon rotyogtasd, amíg besűrűsödik. Közben a spagettit lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre. A besűrűsödött mártásba forgasd bele a lencsét, és tíz percig főzd együtt, hogy az ízei összeérjenek. Ha szükséges, a tészta főzővizével hígítsd. A végén szedd a lencsés ragut a tésztára, és tálald. Az adagok tetejét ízlés szerint reszelt sajttal szórhatod meg.

Ha bármi okból kerülöd a tejtermékeket, hamis túrógombócot is készíthetsz kölesből.

Ezt is szeretjük