Fűszeres halpogácsa sütőben sütve: mártogatóssal a legfinomabb
Az ízletes halpogácsát kínálhatod salátával, vagy teheted zsemlébe is. Ráadásul sütőben sütve nem tocsog az olajban.

halpogacsa-recept
Ez is érdekelhet

Rendkívüli ajánlatokkal készül a dm! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Szupernőiessé varázsolják az alakot ezek a karcsúsító maxiruhák: mutatjuk, hol és mennyiért szerezheted be őket »

Ízletesek és garantáltan felpörgetik az anyagcserét: 5 könnyen elkészíthető reggeli chiamaggal »

Ha van egy drapp nadrágod, meg van oldva a nyári öltözéked: őrült sok variációt mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Unod a rántott halat? Ezeket az ízes halpogácsákat készítsd el helyette! Sokkal finomabbak, mint a bolti mirelitek, nincs bennük tartósító vagy ízfokozó. A tőkehalak, sőt még a konzervek is tökéletesek hozzá. Kitűnő melegen, hidegen, de valamilyen szósz mindenképp sokat dob rajta. Böjti péntekeken kiváló főfogás lehet salátával vagy a megszokott köretekkel. 

Halpogácsa recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg halfilé
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál petrezselyem
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors

A majonézes-fokhagymás mártogatóshoz

  • 2 dl joghurt
  • 1 evőkanál majonéz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • cukor ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tőkehalat mosd meg, és törölgesd szárazra. Aprítógépben vágd össze, vagy daráld le, nem kell teljesen pépesnek lennie. Add hozzá a tojást, az aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és ízesítsd sóval, borssal, petrezselyemmel, bazsalikommal. Ha szükséges, szórj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól gyúrható masszát kapj. 
 

Vizes kézzel formázz belőle tetszőleg nagyságú gombócokat, és forgasd a maradék zsemlemorzsába. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, kicsit nyomkodd meg, locsold meg olajjal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.
A mártogatóshoz keverd össze a tejfölt a majonézzel, a zúzott fokhagymával, a citromlével és ízlés szerinti cukorral. 
A hal sörtésztába forgatva is nagyon ízletes főétel lehet. A sütőportól még ropogósabb lesz a bunda. 

Ezt is szeretjük