Fűszeres halpogácsa sütőben sütve: mártogatóssal a legfinomabb

Az ízletes halpogácsát kínálhatod salátával, vagy teheted zsemlébe is. Ráadásul sütőben sütve nem tocsog az olajban.

halpogacsa-recept
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Unod a rántott halat? Ezeket az ízes halpogácsákat készítsd el helyette! Sokkal finomabbak, mint a bolti mirelitek, nincs bennük tartósító vagy ízfokozó. A tőkehalak, sőt még a konzervek is tökéletesek hozzá. Kitűnő melegen, hidegen, de valamilyen szósz mindenképp sokat dob rajta. Böjti péntekeken kiváló főfogás lehet salátával vagy a megszokott köretekkel. 

Halpogácsa recept

Hozzávalók

  • 50 dkg halfilé
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál petrezselyem
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors

A majonézes-fokhagymás mártogatóshoz

  • 2 dl joghurt
  • 1 evőkanál majonéz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • cukor ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tőkehalat mosd meg, és törölgesd szárazra. Aprítógépben vágd össze, vagy daráld le, nem kell teljesen pépesnek lennie. Add hozzá a tojást, az aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és ízesítsd sóval, borssal, petrezselyemmel, bazsalikommal. Ha szükséges, szórj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól gyúrható masszát kapj. 
 

Vizes kézzel formázz belőle tetszőleg nagyságú gombócokat, és forgasd a maradék zsemlemorzsába. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, kicsit nyomkodd meg, locsold meg olajjal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.
A mártogatóshoz keverd össze a tejfölt a majonézzel, a zúzott fokhagymával, a citromlével és ízlés szerinti cukorral. 
A hal sörtésztába forgatva is nagyon ízletes főétel lehet. A sütőportól még ropogósabb lesz a bunda. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük