A hagyományos kolbászos lecsó jól bevált receptje: így lesz a legfinomabb a szaftja
A hagyományos kolbászos lecsót mindenki máshogy készíti, de ezzel a recepttel nem lőhetsz mellé.

lecso
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hagyományos kolbászos lecsó elkészítése hálás vitatéma, mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje, amit az egyetlen eredeti változatnak tart. Veszekedni rajta felesleges, hiszen szinte minden módon finom. Most egy kiadós, szaftos, erőteljes ízű változatot mutatunk.

Hagyományos kolbászos lecsó

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg paprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 20 dkg hagyma
  • 20 dkg szárazkolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • 3 hegyes erős paprika (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát kockázd fel, olvaszd ki a zsírját, a pörcöket szedd ki. A visszamaradt szalonnazsírba tegyél még egy kevés disznó- vagy libazsírt, és párold benne üvegesre a felaprított hagymát. Közben a paprikát és a paradicsomot szeleteld fel. Amikor a hagyma megpuhult, húzd le a tűzről, keverd bele a pirospaprikát, add hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot, sózd, borsozd, és tedd vissza a tűzre. Ha csípősen szereted, egy kevés erős paprikát is karikázz hozzá. A kolbászról húzd le a héját - ez könnyebben megy, ha előtte tíz percre hideg vízbe áztatod -, karikázd fel, és add a lecsóhoz. Lassú tűzön rotyogtasd nagyjából 45 percig. Friss, ropogós kenyérrel tálald.

Minden népnek megvan a maga lecsója: a baszk változatba tojás is kerül.

Ezt is szeretjük