A hagyományos kolbászos lecsó jól bevált receptje: így lesz a legfinomabb a szaftja
A hagyományos kolbászos lecsót mindenki máshogy készíti, de ezzel a recepttel nem lőhetsz mellé.
A hagyományos kolbászos lecsó elkészítése hálás vitatéma, mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje, amit az egyetlen eredeti változatnak tart. Veszekedni rajta felesleges, hiszen szinte minden módon finom. Most egy kiadós, szaftos, erőteljes ízű változatot mutatunk.
Hagyományos kolbászos lecsó
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg paprika
- 40 dkg paradicsom
- 20 dkg hagyma
- 20 dkg szárazkolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál zsír
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- 3 hegyes erős paprika (elhagyható)
Elkészítés:
A szalonnát kockázd fel, olvaszd ki a zsírját, a pörcöket szedd ki. A visszamaradt szalonnazsírba tegyél még egy kevés disznó- vagy libazsírt, és párold benne üvegesre a felaprított hagymát. Közben a paprikát és a paradicsomot szeleteld fel. Amikor a hagyma megpuhult, húzd le a tűzről, keverd bele a pirospaprikát, add hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot, sózd, borsozd, és tedd vissza a tűzre. Ha csípősen szereted, egy kevés erős paprikát is karikázz hozzá. A kolbászról húzd le a héját - ez könnyebben megy, ha előtte tíz percre hideg vízbe áztatod -, karikázd fel, és add a lecsóhoz. Lassú tűzön rotyogtasd nagyjából 45 percig. Friss, ropogós kenyérrel tálald.
Minden népnek megvan a maga lecsója: a baszk változatba tojás is kerül.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept